Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La 5a edició de les Càpsules d’Innovació Social potencia el treball comunitari

La 5a edició de les Càpsules d’Innovació Social potencia el treball comunitari

La Paeria i l’Obra Social La Caixa han organitzat la iniciativa per als dies 20 i 21 de març, amb un taller i l’exposició de diverses experiències, amb metodologies creatives i innovadores, que posen en relleu el capital humà i obren noves vies de treball en l’atenció a les persones. El taller de “Cultiu de l’atenció” explorarà col·laboracions entre les comunitats del sector social, sanitari i educatiu

El treball comunitari és l’eix vertebrador de la 5a edició de les “Càpsules d’Innovació Social . Experiències, respostes i solucions”, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de març a Lleida. La proposta s’estructura en dues parts: el taller “Cultiu de l’atenció”, que es farà el dimarts 20, i la jornada d’innovació social, amb l’exposició de diverses experiències, el dimecres 21. En aquesta edició es potenciarà la perspectiva relacional, l’apoderament de les persones i els grups, la facilitació d’entorns de confiança mútua i la participació social per valorar les capacitats humanes. L’objectiu de les càpsules és aportar metodologies creatives i innovadores que posen en relleu el capital humà de les organitzacions i obren noves vies de treball en l’atenció a les persones.

La jornada d’adreça als professionals i el voluntariat del serveis socials, sanitaris i educatius, de les entitats del tercer sector i a aquelles persones, empreses i institucions que se sentin identificades dins l’àmbit de l’acció social des d’una perspectiva àmplia i integral.

Les Càpsules d’Innovació social estan organitzades per l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, i l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració de la Càtedra d’Innovació social de la Universitat de Lleida.

El taller “Cultiu de l’atenció” pretén reflexionar sobre les possibilitats de col·laboració entre comunitats del sector social, sanitari i educatiu per contribuir a la incorporació efectiva del “Model d’Atenció Centrat en les persones”. Anirà a càrrec d’Ana Arrabé, instructora de programes de Mindfulness aplicats a la reducció de l’estrès i al lideratge conscient i professora certificada i supervisora qualificada pel Centre Mèdic de la Universitat de Medicina de Massachusetts (USA). El taller es farà el dia 20 , de 16 h a 20 h, a la sala Alfred Perenya, a la Regidoria de Cultura.

La jornada d’Innovació Social tindrà lloc l’endemà, dia 21, de 09 h a 14 h, a CaixaForum Lleida. Presentarà experiències entorn al treball comunitari per a la innovació i la millora continua per avançar en un món global i en constant evolució. Hi haurà tres blocs, amb tres càpsules cadascun.

Bloc 1, amb les càpsules:

-Conclusions del Taller “Cultiu de l’atenció”: Sra. Ana Arrabé. Institut d’investigació i formació en ciències cognitives, Nirakara. Madrid.

-Tothom amb tu: una comunitat global unida per la vocació de cuidar: Sra. Silvia Librada. Directora del Programa “Todos Contigo” de la Fundació New Health. Sevilla.

-Projecte d’intervenció comunitària intercultural – El procés comunitari de Tortosa: Sr. Ernest Valls. Director de l’Àrea de Serveis a les persones. Ajuntament de Tortosa.

Modera: Sra. Lurdes Biosca. Directora corporativa de B-Biosca S.L.

Bloc 2, amb les càpsules:

-Missatgeria amb cor: Sr. Tino Cidoncha i Sra. Imma Escolà. Coordinadors del projecte d’Inserció Troballes i Empresa d’Inserció TROCA. Lleida.

-Projectes educatius municipals d’Entorn: Teatre musical per a joves: Sra. Janet García i Sra. Patricia Muñoz. Educadores d’entorn. Ajuntament de Lleida.

-Respostes complementàries davant el repte de la soledat no volguda en persones grans: “Sempre acompanyats” i “Vida en companyia”: Sra. Cristina Segura. Directora del Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Modera: Sra. Margarida Guamis. Relacions institucionals de Mahou San Miguel

Bloc 3, amb les càpsules:

-“Soltarse el moño”, grup de prevenció i detecció de la violència de gènere: Sra. María Menéndez. Treballadora social de serveis socials “Entrevías” i Sra. Ana García, Directora del servei d’atenció a víctimes de violència de gènere S.A.V.G. 24 hores . Ajuntament de Madrid.

-Planet Youth a Tarragona: Sra. Patricia Ros. Responsable del Servei Municipal d’Addiccions. Ajuntament de Tarragona.

-Growing Together. Empoderant famílies. Sra. Txell Morera. Mestra, psicopedagoga i contacontes i Sra. Montse Pubill. Tècnica de l’Oficina del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de l’ Ajuntament de Lleida.

Modera: Sr. Rafel Oncins. Director RSE, de SUPSA Supermercats Pujol S.L.

També hi haurà un “off time”, amb “+ Love”, el programa d’afectivitat i sexualitat en les persones grans que desenvolupen l’Obra social “la Caixa”, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre.

La inscripció és gratuïta, tant per al taller com per a la jornada, i s’ha de fer per separat al web: www.paeria.cat/innovaciosocial

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida