Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Paeria actua als barris de Mariola i Centre Històric amb un projecte d’intervenció comunitària

La Paeria actua als barris de Mariola i Centre Històric amb un projecte d’intervenció comunitària

Per millorar i afavorir la convivència ciutadana a través del treball en xarxa, per dinamitzar i vincular ciutadans, entitats i associacions

La Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones ha exposat l’informe del Projecte d’Intervenció comunitària als barris de la Mariola i del Centre Històric. A aquest projecte, iniciat l’estiu de l’any passat, s’hi han destinat recursos i depèn de Serveis Socials d’Atenció Primària. El projecte pretén millorar i afavorir la convivència ciutadana, incidint en la prevenció, l’atenció i la resolució de conflictes derivats de la interacció comunitària, la vulnerabilitat social i la diversitat cultural i d’origen. L’objectiu és elaborar un diagnòstic, promoure la coresponsabilitat vers l’espai de la ciutadania i de les entitats o treballar conjuntament amb les xarxes creades per dinamitzar i vincular els ciutadans, les entitats i les associacions. Durant la sessió s’han donat compte de les reunions i entrevistes fetes i el treball en grups focals que han de servir per elaborar el Pla de Treball per aquest 2017.

En la comissió també s’ha informat de l’inici del programa Housing First “la casa primer”, d’inclusió de persones sense sostre, en què dues persones van signar els contractes de lloguer des del passat mes de desembre. El projecte s’està desenvolupant amb la Fundació Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la intenció és disposar de més habitatges al llarg d’aquest 2017.

Així mateix, la comissió ha donat compte dels ajuts econòmics mensuals a famílies, el darrer mes s’han gestionat 37 ajuts per un import de prop de 13.300 euros.

La 3a trobada del grup tècnic de treball d’Atenció a persones sense llar de la Xarxa Catalana, que es farà a Lleida finals d’aquest mes, ha estat un altre dels punts que s’han exposat. Aquesta xarxa està integrada per ajuntaments catalans i entitats del 3r sector social que intervenen i gestionen directament els serveis en aquest àmbit. Hi formen part els Ajuntaments de Lleida, Barcelona, El Prat de Llobregat, Terrassa, la Sopa (consorci) de Girona, Sant Adrià, Lloret, Tortosa i Badalona, Sant Joan de Déu de Barcelona, Fundació Arrels Barcelona, Alberg de Càritas de Tàrrega, la Fundació Mambré i la Fundació del Suport Social (Vic).

La sessió informativa s’han passat els informes de l’acceptació de l’Ajuntament de Lleida com a membre de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans.

En l’àmbit cultural, s’ha exposat la proposta del Servei de Cultura de la Paeria d’aprovació del conveni de col·laboració amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per promoure i difondre les activitats que tindran lloc durant l’Animac.

Igualment, de la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, s’ha informat sobre l’aprovació de justificacions de les diferents línies subvencionadores de sensibilització, cooperació i convenis.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida