Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Paeria i La Caixa signen un conveni per organitzar les Jornades d’Innovació Social

La Paeria i La Caixa signen un conveni per organitzar les Jornades d’Innovació Social

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, diu que a més de les tasques assistencials cal avançar en el camp científic i acadèmic per saber cap on orientar el treball social La iniciativa respon a la voluntat de conèixer i compartir experiències positives que puguin donar respostes pràctiques a la complexa realitat social actual La quarta edició d’aquesta trobada se celebrarà els dies 22 i 23 de febrer

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat que a més d’atendre les tasques assistencials, cal fer una reflexió científica i acadèmica cap on s’ha d’orientar el treball social. El paer en cap ha fet aquestes manifestacions en el decurs de la signatura del conveni de col·laboració entre la Caixa i l’Ajuntament de Lleida, per organitzar les quartes Jornades d’Innovació Social, que se celebraran el 22 i 23 de febrer a la nostra ciutat. “S’ha de fer feina on hi ha els ciutadans que ho necessiten, però també hem d’utilitzar la formació i desenvolupar les seves línies de treball, per aplicar-les a les àrees socials”, ha dit. Tall de veu A. Ros.

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest migdia al Saló del Retaule de la Paeria i a la mateixa ha assistit el director de l’Àrea Social de la Caixa, Marc Simón, i el tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, a més de la tinent d’alcalde Montse Mínguez i el regidor Paco Cerdà. També hi eren presents el director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Geremi Camí, i el responsable de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, Carles Alsinet.

Durant l’acte, el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha ressaltat que “innovar és molt més que inventar o copiar. Innovar és progressar. És anar endavant”. Tall de veu X. Rodamilans.

Per la seva part, el director de l’Àrea Social de la Caixa, Marc Simó, ha destacat que avui, després de quatre edicions d’organitzar aquestes jornades, ja es pot parlar de Lleida com un referent europeu en la innovació social. I ha dit que la innovació no serviria de res, si no érem capaços de valorar-la, avaluar-la i socialitzar el coneixement, perquè la col·laboració entre tots és la que ens fa millorar. Tall de veu Marc Simó.

La Fundació Bancària "la Caixa" i l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, han acordat a través del conveni signat avui impulsar un nou marc de col·laboració en l’organització de les quartes Jornades d’Innovació Social, que tindran lloc els dies 22 i 23 de febrer al CaixaForum i a la sala Alfred Perenya, de la Regidoria de Cultura.

La finalitat de la trobada, que compta amb la col·laboració de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, respon a la voluntat de conèixer i compartir experiències positives que puguin donar respostes pràctiques a la complexa realitat social actual, així com difusió de noves eines i metodologies creatives i innovadores, que aportin un impuls en el dia a dia dels diferents àmbits del treball social.

Les Jornades d’Innovació Social van adreçades a responsables polítics i tècnics dels serveis socials, professionals de les entitats del tercer sector, voluntaris de les entitats del tercer sector i totes aquelles persones empreses i institucions que se sentin identificades dins l’àmbit de l’acció social des d’una perspectiva àmplia i integral.

El desenvolupament de les jornades es farà en quatre blocs, en què es presentaran tres càpsules en cadascun d’ells. D’aquesta forma, es presentaran un total de 12 experiències en format de càpsules de 12 minuts de durada.

En les tres edicions anteriors han participat 220 persones entre responsables polítics i tècnics. En l’actual edició, a falta de més de deu dies per tancar la inscripció, ja n’hi ha confirmades 208.

El programa es desenvoluparà en dos dies amb una proposta formativa. Per una part, un taller a través del qual es podrà experimentar una nova metodologia per copsar què és la innovació en la nostra vida i en els nostres llocs de treball. El segon dia, es presentaran diferents càpsules de coneixements i experiències positives que ajudin a donar respostes pràctiques a la realitat social actual.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida