Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Plena normalitat en el funcionament dels serveis públics a la ciutat

Plena normalitat en el funcionament dels serveis públics a la ciutat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, agraeix el treball de tots els treballadors i la responsabilitat dels ciutadans durant l'episodi de nevada a la ciutat, que ja remet El Pla Iglú ha atès aquesta nit a 133 persones, la xifra més gran d'aquest hivern

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat aquest migdia que la ciutat ha funcionat amb plena normalitat i sense cap incidència destacable durant l'episodi d'alerta per nevada viscut a les últimes hores. El paer en cap ha agraït especialment la tasca que han dut a terme els treballadors dels serveis públics durant les últimes hores i la responsabilitat dels ciutadans, que han tingut en compte les crides a la prudència fet que ha facilitat una reducció del trànsit.

A hores d'ara, ha explicat l'alcalde, el nivell d'alerta del Cecat ha baixat de 3 a 2 (sobre una escala de 6) i la previsió és que quedi desactivat cap a les sis o les set de la tarda perquè ja no nevarà més. L'Ajuntament de Lleida ha comptat amb 17 equips formats per 48 persones i centrats en la neteja dels carrers i en llençar sal allà on fos necessari per evitar la formació de plaques de gel. S'han tirat més de 100 tones de sal i això ha permès també evitar caigudes al carrer. La Guàrdia Urbana ha rebut unes quaranta trucades demanant atenció, per llençar sal en determinats punts, com entrades a parkings. Tall de veu d'Àngel Ros

Tant el transport públic, com la recollida d'escombraries ha funcionat amb normalitat i només s'ha suspès un reforç de la línia 6 en horari escolar, atenent les recomanacions de la Generalitat sobre el transport escolar. Pel que fa a les escoles bressol, totes han obert, a excepció de les de Sucs i Raimat, a causa dels problemes dels mestres per arribar al seu lloc de treball. A Raimat, també hi ha hagut una apagada de llum, que ha quedat resolta cap a les 9.30 hores.

Pel que fa a l'atenció social, l'Ajuntament ha mantingut el nivell 1 del Pla Iglú, que implica "que no hi ha cap restricció i s'allotja a tothom que ho demani", ha explicat l'alcalde. La Guàrdia Urbana i els Serveis Socials també han fet la tasca d'anar a buscar a persones sense sostre per portar-les a l'alberg. Aquesta nit hi ha dormit 133 persones (128 a Jericó i 5 a l'Espai Zero), la xifra més gran d'aquest hivern. També s'ha ofert a les dues famílies que viuen en campaments anar a una pensió i ho han acceptat. En canvi, 11 persones més han refusat ser acollides i en aquests casos se'ls hi ha facilitat mantes.

Des del servei de teleassistència s'ha fet una tasca preventiva de trucar, un per un, a les 319 persones amb major nivell de risc, perquè estan malaltes o viuen en cases aïllades, per verificar que estan bé. A més, l'atenció domiciliària s'ha prioritzat per a les persones que viuen soles i que estan en situació de vulnerabilitat.

En les pròximes hores, els serveis municipals seguiran vigilants per evitar qualsevol problema, tot i que la millora de la situació meteorològica no ho fa preveure i, de fet, la pluja ajudarà a desfer la neu i el gel.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida