Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Els voluntaris de les Nits Q promouen una festa cívica i saludable a l’Aplec

Els voluntaris de les Nits Q promouen una festa cívica i saludable a l’Aplec

Avui recorreran el recinte i recordaran a collistes i visitants, amb humor i diversió, els consells sobre salut i prevenció

Per tercer any consecutiu, els voluntaris de les Nits Q participen en l’Aplec del Caragol per promoure una festa cívica i saludable a través de diferents accions i iniciatives. Fruit de la col·laboració amb la Federació de Colles de l’Aplec ( Fecoll), aquests anys s’ha treballat conjuntament per poder incorporar aspectes preventius en aquesta festa multitudinària i popular a la ciutat.

En aquest sentit, l’Equip Nits Q Lleida ha muntat aquesta nit una taula informativa a l’entrada del recinte dels Camps Elisis (de les 23 h a les 03 de la matinada), on els voluntaris, a més de facilitar informació a qui s’hi ha apropat, els han convidat a fer-se una foto en el photocall, que posteriorment s’han penjat al facebook i instagram. L’Equip Nits Q també ha repartit kits dels plaers, amb informació sobre salut i prevenció.

Aquest matí, l’equip Nits Q Lleida recorrerà el recinte de l’Aplec, animant i participant de la festa, des de l’entrada principal i passant per les diferents penyes. L’equip de voluntaris anirà acompanyat de dos actors, que interactuaran amb els assistents i d’una manera divertida revisaran i donaran consells de prevenció de salut per gaudir d’un bon Aplec.

Altres accions preventives realitzades per l’equip de Nits Q arran de l’Aplec han estat incloure en la revista que edita la Fecoll les recomanacions esmentades i telèfons d’interès. Aquestes recomanacions també s’han distribuït a les colles juntament amb la informació del protocol d’intervenció davant la detecció de conductes sexistes durant la festa.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Lleida dóna continuïtat al treball iniciat per les revetlles de la Festa Major de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania envers els comportaments sexistes que es produeixen en els entorns d’oci i promoure unes festes populars lliures d’actituds sexistes i discriminatòries.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per tal de millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Rambla de Ferran, 13, 2n
25007 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida