Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Inici del projecte “En plenes facultats” de promoció de la salut

Inici del projecte “En plenes facultats” de promoció de la salut

24 joves s’han inscrit al projecte i rebran una formació teòrica i pràctica per després promoure missatges de salut i prevenció de conductes de risc a altres joves de la seva edat a través del “peer to peer” (entre iguals), metodologia que ha demostrat ser molt efectiva. És el quart any que es fa aquest projecte a Lleida

L’Àrea de promoció de la salut de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquesta setmana el projecte “En plenes facultats”, que desenvolupa conjuntament amb la Fundació Salut i Comunitat de Barcelona. Aquest projecte, que també es realitza en altres ciutats catalanes, té com a objectiu oferir formació gratuïta a estudiants universitaris sobre temes de salut utilitzant la metodologia “peer to peer” (entre iguals), per tal que els participants esdevinguin agents de promoció de la salut entre els seus companys i companyes universitaris i puguin organitzar i dinamitzar activitats preventives i formatives adreçades a joves de la seva edat.

Les 24 joves que s’han inscrit al projecte, estudiants de diferents graus de la UdL (educació social, treball social, infermeria, filologia anglesa, turisme i periodisme i comunicació), rebran una formació gratuïta de 14 hores incidint especialment en el consum de drogues i la sexualitat. També rebran nocions de comunicació social i expressió teatral i corporal. Es completarà la formació amb 36 hores de pràctiques distribuïdes en tres àmbits:

-Desenvolupant accions preventives a la mateixa universitat.

-Col·laborant en la commemoració del dia mundial de la sida.

-Dins el projecte NITS Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida, fent accions preventives nocturnes en locals d’oci de la ciutat, festes universitàries i intervenció al carrer amb joves, per treballar la sensibilització sobre riscos del consum d’alcohol i altres drogues i promoure la convivència entre el descans veïnal i l’oci nocturn.

Aquesta és la quarta edició consecutiva d’aquest projecte a Lleida, que compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida i l’Associació Antisida de Lleida.

La metodologia “peer to peer” (entre iguals) ha demostrat ser molt efectiva en la transmissió de missatges de salut i la prevenció de conductes de risc, donat que el jovent valora rebre la informació de part d’una persona a la que considera propera i a la vegada ben formada sobre un tema.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration