Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Nits Q Lleida a la Festa Major de Maig

Nits Q Lleida a la Festa Major de Maig

El programa promou una festa cívica i responsable i enguany afegeix el missatge “Lleida, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries” per sensibilitzar la població envers aquest tema

Nits Q estarà present a la Festa Major de Maig un any més per promoure una festa saludable, cívica i responsable. D’una banda, el programa d’actes de les festes inclou un decàleg de recomanacions Nits Q per poder gaudir de la festa d’una manera cívica i respectuosa amb tothom. D’altra banda, el dissabte 13 de maig hi haurà un punt informatiu a la revetlla dels Camps Elisis (a partir de les 23 h) amb l’equip de joves voluntaris Nits Q Lleida que repartiran el Kit dels plaers amb informació preventiva i de reducció de riscos durant la nit. La campanya incorpora també el missatge “Lleida, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries” per sensibilitzar la població envers les conductes sexistes i discriminatòries que es donen en els entorns d’oci. L’objectiu final és aconseguir espais d’oci inclusius en els quals tothom es senti lliure i segur per gaudir de la festa.

El programa Nits Q treballa des de fa mesos amb aquesta línia d’intervenció i compta amb la col·laboració d’entitats feministes i entitats socials de la ciutat, així com amb el suport del sector de l’oci nocturn. L’objectiu és doble: prevenir conductes sexistes en contextos festius i nocturns, i sensibilitzar i facilitar informació a la ciutadania per poder detectar i actuar davant aquest tipus de comportaments, tant les agressions sexistes com situacions discriminatòries per a qualsevol col·lectiu.

Amb l’elaboració del “Pla d’actuació contra els comportaments i actituds sexistes en espais d’oci i festes populars del municipi de Lleida”, l’Ajuntament de Lleida se suma a iniciatives de ciutats i pobles de Catalunya que també han dissenyat els seus protocols d’intervenció per prevenir i/o evitar situacions de micromasclismes, agressions sexistes i/o LGTBIfòbiques i qualsevol tipus de manifestació discriminatòria.

Els agents vinculats a l’oci nocturn de la Festa Major (entitats cíviques, culturals i juvenils que gestionen barres, locals d’oci, cossos de seguretat i protecció civil, etc.) han rebut formació en dispensació responsable d’alcohol i per a l’aplicació d’aquest protocol d’intervenció. Ells/es seran els responsables d’activar el protocol en el moment que els/les hi arribi informació i/o detectin alguna situació d’aquesta tipologia.

Igualment, el programa Nits Q, ha obert una línia de treball per promoure un oci nocturn inclusiu per a tota la ciutadania i s’està elaborant una campanya conjunta amb locals d’oci de la ciutat, la Federació d’Hoteleria i entitats socials que mantenen el seu compromís de col·laboració amb Nits Q. La suma d’esforços ha de permetre afavorir una societat més justa i més inclusiva per a tothom.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn que té el propòsit crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a la ciutat. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per la Paeria i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.


Rambla de Ferran, 13, 2n
25007 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida