Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Nits Q Lleida, també a l’Aplec del Caragol

Nits Q Lleida, també a l’Aplec del Caragol

Aquesta nit l’equip de voluntaris muntarà una taula informativa als Camps Elisis i facilitarà informació per promoure una festa cívica i saludable. Demà al matí l’equip Nits Q recorrerà el recinte i recordarà a collistes i visitants, amb humor i diversió, consells sobre salut i prevenció

El programa Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida participarà per tercer any consecutiu en l’Aplec del Caragol per promoure una festa cívica i saludable a través de diferents accions i iniciatives. Fruit de la col·laboració amb la Federació de Colles de l’Aplec, la FECOLL, aquests anys s’ha treballat conjuntament per poder incorporar aspectes preventius en aquesta festa multitudinària i popular a la ciutat. En aquest sentit, s’ha inclòs en la revista que edita la Fecoll un seguit de recomanacions per gaudir de manera saludable i cívica de l’Aplec amb informació de Nits Q Lleida i telèfons d’interès. A més, aquestes recomanacions s’han distribuït a les colles juntament amb la informació del protocol d’intervenció davant la detecció de conductes sexistes durant la festa.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Lleida dóna continuïtat al treball iniciat per les revetlles de la Festa Major de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania envers els comportaments sexistes que es produeixen en els entorns d’oci i promoure unes festes populars lliures d’actituds sexistes i discriminatòries.

Aquesta nit l’Equip Nits Q Lleida muntarà una taula informativa a l’entrada del recinte dels Camps Elisis de les 23 h a les 03 de la matinada. En aquest lloc de pas per a collistes i visitants, el voluntaris facilitaran informació a qui s’hi apropi i els convidaran a fer-se una foto en el photocall NitsQ que posteriorment trobaran a facebook i instagram.

L’Equip Nits Q repartirà kits dels plaers, amb informació sobre salut i prevenció, i recordant a tothom que cal respectar els propis límits, sobretot amb el consum d’alcohol, i amb preservatius cedits per l’Associació Antisida de Lleida.

El dissabte al matí l’equip Nits Q Lleida recorrerà el recinte de l’Aplec, animant i participant de la festa, des de l’entrada principal i passant per les diferents penyes. L’equip de voluntaris anirà acompanyat de dos actors, que interactuaran amb els assistents i d’una manera divertida revisaran i donaran consells de prevenció de salut per gaudir d’un bon Aplec.

Igualment, Nits Q s’ha coordinat amb el serveis d’urgències sanitàries presents a l’Aplec per oferir el servei de Salut Jove de l’Ajuntament a famílies o joves que ho necessitin.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per tal de millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Rambla de Ferran, 13, 2n
25007 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida