Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Lleida acull la segona reunió de treball del projecte europeu “Growing Together”

Lleida acull la segona reunió de treball del projecte europeu “Growing Together”

“Creixent junts” impulsa la inclusió de les famílies migrades a través d’accions educatives i activitats comunitàries. La Paeria i l’escola Balàfia participen en aquest projecte amb Follonica (Itàlia) i Odemira (Portugal). En les sessions de demà i dijous es decidiran les línies a implementar per part de cada soci de treball i també s’explicarà la tasca de Lleida envers la població migrant i com a Ciutat Educadora.

Lleida acull la segona de les trobades de treball en el marc del projecte europeu “Growing Together”, que promou la inclusió de les famílies migrades a Lleida. El projecte subvencionat per Erasmus+ és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships”, una vessant que pretén millorar la participació de les famílies mitjançant estratègies d’educació en adults i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. L’Ajuntament de Lleida i l’escola Balàfia són socis de “Creixent junts”, que es desenvolupa amb Follonica (Itàlia) i Odemira (Portugal) –aquest darrer lidera la iniciativa-.

Avui arriben els representants italians i portuguesos, de cada ajuntament i escola. Dimecres i dijous es faran les jornades de debat, complementades amb visites a diferents espais de la ciutat per conèixer el patrimoni cultural i els recursos educatius.

En les sessions de treball de demà s’establiran les línies d’acció a implementar per part de cada soci. L’objectiu és enfortir i coordinar les accions de cada integrant per treballar conjuntament una metodologia, així com reforçar les capacitats de cada integrant per internacionalitzar les estratègies i les accions amb objectius comuns. El programa de dijous se centrarà més en la tasca de la ciutat envers la població migrant i de Lleida com a Ciutat Educadora. Lleida és coneguda per la seva voluntat de crear sinèrgies i interrelacions entre els migrants i la ciutadania. Es desenvolupen eines per establir ponts de comunicació interculturals que permetin interaccionar entre els diferents valors, normes de comportament i formes de percebre la realitat de les diferents cultures que hi conviuen.

“Growing Together: Immigrants empowerment as Local Citizens and Educators” té una durada de dos anys (es preveu que acabi a finals de 2018). Els seus representants ja es van desplaçar a la localitat portuguesa d’Odemira, on es va fer la primera reunió de treball. A Lleida es desenvolupa amb l’escola Balàfia i la Paeria, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, de la Regidoria de Drets Civils i Cooperació, Europe Direct, i la col·laboració de la Universitat de Lleida i el Departament d’Ensenyament.

El projecte s’adreça als veïns i les veïnes del barri i especialment a la comunitat educativa de l’escola. Una trentena de famílies participaran en tallers per al desenvolupament de capacitats i habilitats, entorn al llenguatge, els recursos socials, sanitaris, educatius, etc. En aquest sentit, l’idioma o la manca de coneixement sobre la diversitat de cultures no han de ser entrebancs per participar-hi perquè es tracta de col·laboració i integració. L’acció clau té l’objectiu de potenciar la participació activa de les famílies en el dia a dia de les activitats dels seus fills/es dins i fora de l’escola perquè se sentin més implicades en l’educació dels infants, generant una visió més àmplia del que passa al barri i a la ciutat. Així, “Growing Together” treballa de forma prioritària per l’apoderament i la promoció de les famílies, potenciant el coneixement entre veïns per fomentar la interculturalitat, la convivència i la cohesió social.

Rambla de Ferran, 13, 2n
25007 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida