Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Ratificació del conveni per a la cessió d’ús del local destinat a l’Espai Zero

Ratificació del conveni per a la cessió d’ús del local destinat a l’Espai Zero

La Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones ha proposat la ratificació per a aquest projecte pilot de la Paeria, adreçat a les persones sense llar de la ciutat, amb l’objectiu que cap persona dormi al carrer aquest hivern Entre altres assumptes, han passat per la comissió la continuïtat de les jornades sobre Innovació Social, de l’Empresa Solidària o la pròrroga del conveni per al projecte de les Ciberaules

La Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació ha proposta la ratificació del conveni de col·laboració entre l’EMU, Empresa Municipal d’Urbanisme, i la Paeria per a la cessió d’ús d’un local per desenvolupar l’“Espai Zero”. És un projecte adreçat a les persones sense llar de la ciutat, que la Paeria ha endegat amb la voluntat d’aconseguir que, a curt termini, cap ciutadà o ciutadana dormi al carrer les nits d’hivern. El projecte “Espai Zero” és un servei de baixa exigència, que complementa el Pla Iglú i que permet acollir persones que rebutgen dormir a l’alberg municipal. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha reiterat que l’objectiu és defensar i garantir els drets aquestes persones i ha remarcat la feina que fan els treballadors socials municipals i els cossos de seguretat.

Per la primera comissió informativa d’aquest 2018 ha passat la proposta de ratificació del conveni de col·laboració amb la Fundació Bancària La Caixa per continuar amb les Jornades sobre Innovació Social, impulsades per la Paeria amb la Càtedra d’Innovació Social. La iniciativa ha tingut un alt nivell de participació i de qualitat en les anteriors edicions, pel que es continua amb la seva organització.

El projecte de conciliació de la vida laboral i familiar de les Ciberaules ha estat a l’ordre del dia de la sessió d’avui, amb la pròrroga del conveni entre l’Associació per a la creació d’estudis i projectes socials (CEPS) i la Paeria.

També s’ha informat sobre la campanya de sensibilització pel civisme i la convivència en espais d’oci nocturn, dins el programa Nits Q Lleida, presentada aquest dimecres, i sobre el projecte Empresa Solidària 2018, que reconeix les organitzacions que han mostrat una atenció i sensibilitat especial en projectes del tercer sector.

Entre altres assumptes, s’ha donat compte del servei de Participació Ciutadana de les altes i baixes al Registre Municipal d’Entitats, corresponent al 4t trimestre 2017 o s’ha fet la proposta de servei de Cooperació de les justificacions de les línies subvencionadores de sensibilització, cooperació i convenis.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida