Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies 20 anys sobre els escenaris del projecte “Max a escena”

20 anys sobre els escenaris del projecte “Max a escena”

Des que es va posar en marxa, el 93% dels centres educatius de secundària de la ciutat han participat en aquest programa, que enguany gaudiran 3.200 joves de 3r i 4t d’ESO “Max a escena” i “Max in Love” són dos projectes municipals, que ha iniciat el curs aquesta setmana, que tenen per objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre

“Max a escena” i “Max in love” han iniciat una nova temporada de representacions per trametre als adolescents i joves d ela ciutat missatges de promoció de la salut i de prevenció de conductes de risc a través del teatre. Els dos projectes municipals, impulsats per la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, han estat avaluats, de manera qualitativa i quantitativa, i els resultats demostren que funcionen, fins al punt que el projecte s’ha exportat a diferents ciutats catalanes, com Tarragona. Les millores de coneixements i els canvis d’actituds dels joves que hi participen són directament proporcionals a les hores de dedicació que cada centre educatiu dedica a treballar aquests projectes.

En el cas de “Max a escena”, aquest és el 20è curs escolar que, de manera ininterrompuda, la Paeria ofereix als centres educatius la possibilitat de participar-hi. La vigència d’aquest projecte, que s’ha anat renovant durant aquests 20 anys, es veu confirmada amb la participació del 93% dels centres educatius de secundària de la ciutat, tant públics com concertats. Per aquest curs està prevista la participació d’aproximadament 3.200 joves de 3r i 4t d’ESO pertanyents a vint-i-tres centres.

Els projectes es desenvolupen amb l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Enguany, com a novetat, l’Aula obre a tots els joves de la ciutat la possibilitat de participar en un taller de selecció dels actors i les actrius que prenen part d’aquests projectes. La voluntat és que esdevingui encara més un projecte de tota la ciutat de Lleida.

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit aquesta setmana l’estrena dels espectacles “Max i Maxi” i “Max in Love”, adreçats a joves de 15 i 16 anys que, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i de l’assessorament i formació de les tècnics municipals. Ambdós espectacles teatrals estan dirigits per professionals de l’Aula. L’edat dels joves actors i actrius, també de l’Aula, que va dels 13 als 18 anys, provoca la immediata identificació del públic adolescent amb el que està passant damunt de l’escenari i motiva per al diàleg posterior.

“Max a escena” planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels i les adolescents, amb el propòsit de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per a ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes.

“Max in Love” l’hi dóna continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. L’enfocament del tema es fa des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.

Les properes representacions seran els dies 25 i 26 d’octubre. Al mes de març està previst fer una representació per a les famílies perquè pares i mares puguis gaudir de l’espectacle acompanyats dels seus fills i filles, esperant que això els permeti encetar a casa el diàleg sobre les drogues i la sexualitat.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida