Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Paeria inicia un nou grup del programa Moneo per millorar les relacions familiars a l’adolescència

La Paeria inicia un nou grup del programa Moneo per millorar les relacions familiars a l’adolescència

Des que es va posar en marxa, hi han participat més de 1.000 famílies de la ciutat de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat un nou grup del programa Moneo aquest mes de març. Moneo és un programa de promoció de la salut i millora de les relacions familiars a l’adolescència, que s’emmarca en els programes de capacitació en les relacions parentals de la Paeria i complementa els programes de promoció de la salut adreçats a joves i educadors/es de centres educatius (Aventura de la vida, Ordago, Max a escena, Max in love, Saps de què va?). Està organitzat per la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones amb l’Associació Anti-Sida de Lleida.

El programa es va impulsar per primer cop a Lleida l’any 2003. Des d’aleshores, ha anat evolucionant per prioritzar cada cop més el què avui en dia es coneix com a parentalitat positiva. És a dir, capacitar i reforçar els pares i les mares en el seu rol educatiu des d’una òptica positiva i constructiva que culmina en entorns familiars més segurs en què els joves poden gaudir d’un ple desenvolupament.

El programa, adreçat a les mares i als pares d’adolescents i pre-adolescents, ofereix un espai de reflexió sobre l’educació dels fills i les filles per reforçar el paper protector de la família en matèria de salut, ajudant a prevenir situacions familiars conflictives. A la vegada, el programa Moneo serveix per donar a conèixer els recursos municipals i provincials adreçats a les famílies.

Fins a l’actualitat, s’han realitzat més de 40 grups de Moneo en 11 centres de secundària de la ciutat de Lleida impulsats gràcies a la col·laboració de les AMPES i dels equips directius dels centres de secundària. Aquest mes s’ha començat realitzar el Moneo a l’Institut Manuel de Montsuar i aquest curs escolar està previst a dos centres més, Maristes i Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver Raimat.

Des de l’inici del programa, hi han participat més de 1.000 persones. El 100% de les famílies que hi han participat al llarg d’aquests anys manifesten que el recomanarien a altres famílies. De fet, alguns pares i mares han realitzat el curs més d’una vegada.

Els centres educatius o AMPES que vulguin sol·licitar la realització d’un Moneo al seu centre poden fer-ho contactant amb l’Àrea de Promoció de la Salut de l’Ajuntament. El programa Moneo complementa l’oferta municipal que la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ofereix a les famílies de la ciutat a través d’iniciatives i projectes com el Familiari, Max experiències o el Servei de Salut Jove.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida