Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Les famílies participants en el projecte europeu “Growing Together” visiten Municipàlia

Les famílies participants en el projecte europeu “Growing Together” visiten Municipàlia

El projecte, inclusiu i comunitari, fomenta accions per conèixer i participar en les activitats que es fan a la ciutat

Un grup de famílies participants en el projecte europeu “Growing Together” ha visitat aquest dijous la fira Municipàlia a Fira de Lleida. El projecte fomenta prendre part de l’activitat que es desenvolupa a la ciutat. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha saludat les famílies i els ha animat a seguir implicant-se en les accions socials i culturals que es fan.

L’Ajuntament de Lleida participa com a soci en el Projecte “Growing together - Creixent Junts”, conjuntament amb l’escola Balàfia; dues escoles de Portugal, i l’Ajuntament de Odemira (Portugal); i l’Ajuntament de Follonica (Itàlia) i l’escola italiana ISIS Follonica. Els socis comparteixen objectius comuns i treballen per aconseguir resultats que els beneficiïn i els puguin compartir.

Unes de les accions del projecte és proposar iniciatives amb la comunitat i que les famílies en prenguin part per conèixer i participar de la realitat de la ciutat de Lleida, sent un exemple la visita a Municipàlia. Així, en el saló dedicat a l’equipament i els serves municipals, les famílies han pogut vuere alguns dels àmbits i recursos de gestió municipal. La visita ha permès sortir de l’entorn de l’escola i compartir una estona en un altre àmbit. El treball més comunitari del projecte respon a la idea que aquest tipus d’iniciatives són una eina de millora social i, per tant, influencien positivament en l’apoderament de les famílies.

“Growing Together - Creixent Junts”, dins la subvenció Erasmus +; KA2 – Adult Education Strategic Partnerships, té com a objectiu impulsar la inclusió de les famílies migrades a Lleida, mitjançant accions d’educació en adults i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. El projecte que té una durada de 2 anys, es duu a terme amb els municipis d’Odemira (Portugal) i Follonica (Itàlia) i pretén trobar i compartir estratègies i metodologies per a la integració de les persones migrades de llurs municipis.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida