Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Més de 1.600 alumnes de Lleida aprendran aquest curs hàbits saludables de l’esmorzar

Més de 1.600 alumnes de Lleida aprendran aquest curs hàbits saludables de l’esmorzar

La Paeria posa en marxa una nova edició del programa Esmorzars Saludables a 21 centres educatius per fomentar una alimentació adequada en aquest àpat del dia

L’Ajuntament de Lleida inicia una nova edició del programa Esmorzars saludables, del 12 al 23 març, amb la participació de 1.666 alumnes de 21 centres educatius de la ciutat. Aquesta iniciativa permet els escolars aprendre bons hàbits alimentaris i quins són els aliments necessaris i quins s’han d’evitar en els esmorzars. El programa es va endegar el 2001 i ha tingut molt bona acollida per part dels centres i de les famílies. Més de 18.000 alumnes hi ha participat (comptant aquest curs escolar).

L’àrea de Salut Pública de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones promou aquest programa, que se centra en la importància de l’esmorzar, en el qual s’han d’incloure aliments equilibrats i nutritius, necessaris per desenvolupar la jornada escolar. S’adreça especialment als alumnes de 3r i 4t d’Educació Primària, encara que hi prenen part altres cursos, en funció dels centres educatius.

Els “Esmorzars saludables” començaran demà dilluns a les escoles Riu Segre, Pràctiques I i Pardinyes. La metodologia que se segueix és participativa. Els tècnics de l’àrea de Salut Pública fan l’activitat als centres, en contacte directe amb els alumnes, els professors i els tutors. Hi fan una xerrada educativa sobre els elements que han de formar part dels esmorzars i els beneficis de la dieta mediterrània i després se’ls ofereix aquest àpat, que consisteix en pa de pagès català amb oli d’oliva verge extra, una fruita i un batut de llet. Se serveix en unes estovalles individuals de paper amb la imatge de la campanya, juntament amb un díptic informatiu. A més, se’ls dóna un imant per penjar a la nevera perquè els recordi cada matí que s’ha de fer aquest àpat saludablement, així com informació sobre l’oli d’oliva i un punt de llibre.

La xerrada incideix en els beneficis que suposa la dieta mediterrània i realitzar activitat física i en què l’esmorzar és l’àpat més important del dia, pel que una alimentació adequada afavoreix el desenvolupament integral de l’infant.

Enguany els Esmorzars saludables es faran a: Escola Riu Segre, Escola Pràctiques I, Escola Pardinyes, Escola Balàfia, Col·legi Lestonnac, Escola Enric Farreny, Col·legi Sant Jaume, Escola Santa Maria de Gardeny, Col·legi Mirasan, Escola El Segrià, Escola Torre Queralt, Escola Sant Josep de Calassanç, Escola Joan Maragall, Escola Joan XXIII, Escola Cervantes, Centre Esperança, Col·legi FEDAC (Annunciata), Col·legi Sagrada Família, Escola Camps Elisis, Escola la Mitjana i Escola Magi Morera.

El programa municipal dels Esmorzars saludables es fa amb la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la Denominació d’Origen Protegida d’Oli Les Garrigues, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Plusfresc i la Diputació de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida