Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies 31 joves realitzen pràctiques no remunerades dins del pla Oqp’t

31 joves realitzen pràctiques no remunerades dins del pla Oqp’t

- 140 persones treballen ja a diferents departaments de l’Ajuntament de Lleida fruit del desenvolupament del programa - L’alcalde Àngel Ros reivindica el paper dels ajuntaments en la promoció de l’activitat econòmica i l’ocupació

BENESTAR SOCIAL I OCUPACIÓ

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, i del regidor de Joventut Oriol Yuguero, ha donat la benvinguda avui als 31 joves que s’incorporaran a principis d’abril a l’Ajuntament de Lleida per participar en el programa de pràctiques no remunerades del pla Oqp’t.

El programa de pràctiques, adreçat a joves d’entre 18 i 34 anys, inclou una estada de 300 hores que s’han de realitzar en un màxim de 6 mesos. Al final de l’estada els joves rebran un certificat de pràctiques amb els continguts formatius assolits.

L’alcalde de Lleida Àngel Ros, ha explicat que amb l’inici del programa de pràctiques no remunerades s’enceta una nova una línia d’activitat del Pla Oqp’t, que en global “vol ajudar als nostres joves a tenir llocs de treball, hi ha activitats remunerades com els plans d’ocupació i treball en pràctiques no remunerades, que els ajuda a trobar ocupació en empreses i institucions”. El paer en cap ha remarcat l’aprovació de tres línies de microcrèdits per emprenedors per nois i ha animat els joves que ara inicien les pràctiques a que optin també a la resta de possibilitats que ofereix l’Oqp’t. També ha recordat als joves els diferents vivers per a empreses que hi ha a Lleida, impulsats per l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i GlobaLleida. L’alcalde ha explicat que amb els diferents projectes del pla es pretèn facilitar feina i formació a 200 noies i noies, una xifra ampliable fins als 300. Tall de veu alcalde de Lleida Àngel RosEl paer en cap ha remarcat també que la millor política social és “ajudar a crear ocupació, creant ocupació resolem, no tots, però la majoria dels problemes socials de persones i famílies” i, en aquest sentit, ha reivindicat el paper històric dels ajuntaments en aquest camp: “Els ajuntaments podem fer molt en la promoció de l’activitat econòmica i ocupació i des d’aquest punt de vista reivindico el nostre paper d’ajudar a crear ocupació en el nostre país”. Tall de veu alcalde de Lleida, Àngel Ros 2

En una primera fase d’aquest programa de pràctiques hi participen 31 persones amb diferents perfils: llicenciat en administració i direcció d’empreses, tècnic especialista administratiu, antropòleg, diplomat en enfermeria, mestre, tècnic superior en educació infantil, psicopedagog, llicenciat en comunicació audiovisual, arquitecte, enginyer d’edificacions, llicenciat en dret, psicòleg, treballador social, diplomat en empresarials, historiador i administratiu. Faran pràctiques en diferents departaments de l’Ajuntament:

811 persones s’han inscrit al Pla Oqp’t des de la seva posada en marxa i en l’actualitat treballen a l’Ajuntament 140 persones, 75 dins del pla i 65 en els plans de barris. El pla compta amb un pressupost global de 390.000 euros i compta amb diferents accions que tenen l’objectiu comú de generar oportunitats laborals i de formació, a més de donar suport a l’emprenedoria.

El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, ha expressat per la seva banda la il·lusió amb què des de l’Ajuntament de Lleida s’ha treballat aquest, que té una abast transversal en les diferents regidories de l’Ajuntament. En el cas del programa de pràctiques no remunerades els joves comptaran amb un tutor que vetllarà pel seu aprenentatge.

Pel que fa a la convocatòria de microcrèdits hi ha 194 persones que han demanat informació, pel treball a l’estranger 311, i pels vivers d’horticultura,145. En aquest cas el termini per presentar sol·licituds finalitza el dia 15 d’abril.

La rebuda als participants en la 1ª fase del programa de pràctiques no remunerades ha tingut lloc a l’IMO, on durant el matí ja han mantingut un contacte amb els respectius tutors i tutores, treballadors municipals de diferentes departaments de l’Ajuntament de Lleida.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida