Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Conveni de col•laboració entre la Paeria i el Col•legi Oficial de Treball Social

Conveni de col•laboració entre la Paeria i el Col•legi Oficial de Treball Social

El paer en cap destaca que la cultura dels serveis socials de l'Ajuntament de Lleida és un actiu per a la ciutat.
Conveni de col•laboració entre la Paeria i el Col•legi Oficial de Treball Social

Les autoritats municipals amb la presidenta dels treballadors socials de Lleida.

L’alcalde, Àngel Ros, i la presidenta del Col•legi Oficial de Treball Social a Lleida, Carme Tobella, ha signat avui un conveni que consolida la relació entre les dues institucions i la col•laboració que han portat a terme els darrers anys. La Paeria i el Col•legi comparteixen els objectius de lluitar contra la pobresa i l’exclusió social i de promoure el desenvolupament de la professió del treball social com a eina per assolir aquest fi.

En el seu parlament, l'alcalde ha destacat "els grans professionals" en aquest àmbit que la Paeria ha tingut històricament i ha assegurat que la cultura dels serveis socials de l'Ajuntament de Lleida "és un actiu per a la ciutat". El paer en cap ha explicat que l'acord se suma a altres convenis subscrits amb col·legis professionals -Arquitectes i Arquitectes Tècnics- i amb entitats que es dediquen a l'atenció a les persones. A l'acte de signatura han assistit els tinents d'alcalde Marta Camps i Josep Presseguer.

El conveni representa la voluntat institucional i dels propis treballadors i treballadores socials de continuar treballant en la millora de l'exercici d'aquesta professió que repercuteix directament en la preservació de la qualitat de vida de la ciutadania de Lleida.

A partir d’aquest acord es preveu oferir formació específica i adaptada a les necessites canviants de l’àmbit social, promoure la reflexió, la recerca, la investigació i la transferència de coneixements entre els professionals de l’acció social, potenciar el seu apoderament, facilitar espais de pràctiques en l’administració local, promoure’n la participació en programes i serveis que comptin amb voluntariat professional, facilitar l’intercanvi de bones pràctiques i promoure accions de sensibilització ciutadana a l’entorn de l’acció social.

Anualment s’establirà un pla de treball on es concretaran les propostes i les accions a emprendre, que posaran en valor les qüestions socials de la ciutat i tindran repercussió a diferents nivells sobre la societat lleidatana i els professionals del treball social.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida