Dia mundial sense Alcohol
LES RECEPTES DELS COCTELS
GINGER
Beguda energètica a l’estil de Gàmbia
INGREDIENTS:
- 1 kg de gingebre fresc
- 4 litres d’aigua
- Sucre
- Essència de vainilla
- 5 llimones
- Menta fresca
RECEPTA:
- Pelem el gingebre i el ratllem.
- Afegim una mica d’aigua i el passem per la batedora per aconseguir una pasta.
- Barregem el suc dels 5 llimones amb la pasta de gingebre i ho afegim a l’aigua.
- Afegim la menta i ho deixem reposar durant 1 hora.
- Ho colem. Al líquid que ens queda li afegim sucre al gust i unes gotes d’essència de vainilla.
- Servir molt fred. Es pot decorar amb unes fulles de menta o amb una rodanxa de llimona.
BISSAP
La rosa de l’Àfrica
INGREDIENTS:
- 1 bossa petita de flors d’hibisc seques
- 1 litre d’aigua
- Sucre al gust
- Essència de vainilla
- Menta fresca
- 1 litre de suc de pinya
RECEPTA:
- Posar l’aigua a bullir. Rentar les flors i afegir-les a l’aigua bullint.
- Deixar bullir durant 10 minuts.
- Treure del foc i afegir la menta fresca. Deixar reposar durant 15 minuts fins que el líquid estigui vermell intens.
- Colar.
- Al líquid vermell afegir sucre al gust, suc de pinya al gust i unes gotes d’essència de vainilla.
- Barrejar molt bé i posar a la nevera.
- Servir molt fred i decorar amb unes fulles de menta.
MANDARINA SPLASH
INGREDIENTS:
- 2 mandarines
- 3 unces de xocolata de taronja
- 100 ml de llet
- Una mica de sucre per decorar
- 5 grams de coco ratllat
- 5 glaçons de gel
RECEPTA:
- Esprémer una mandarina i posar el suc en un plat i una mica de sucre en un altre.
- Passem la part de dalt de la copa pel suc de mandarina després pel sucre per a que es quedi enganxat.
- Desfem la xocolata en una olla d’aigua bullint, la posem a la mànega pastissera (bossa de plàstic) i decorem la copa al nostre gust. Ho posem al congelador 5 minuts perquè no es desfaci.
- Triturem l’altra mandarina amb els glaçons de gel i ho servim a la copa.
- Posem el coco ratllat per damunt.