Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Dia mundial sense Alcohol

Dia mundial sense Alcohol

Amb motiu del dia mundial sense alcohol celebrat el dia 15 de novembre, la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones va convocar un concurs de còctels sense alcohol per a joves de Lleida. Les persones guanyadores del concurs són: • Mafy Diaby i Ami Diaby amb el còctel Ginger a base de gingebre. • Irune Sisó i Irene Oller amb el còctel Mandarina Splash elaborat amb suc de mandarina i xocolata. • Kadi Fatty i Asa Mia Sanhano amb el còctel Bissap fet amb flors d’hibisc. Els còctels van poder ser degustats de manera gratuïta per totes les persones que es van apropar a la plaça Paeria la tarda del divendres 13 de novembre de la mà de les pròpies creadores. Volem agrair la participació de totes les persones que ens van fer arribar les seves elaboracions i donar l’enhorabona a les sis noies guanyadores.

LES RECEPTES DELS COCTELS

GINGER

Beguda energètica a l’estil de Gàmbia

 

INGREDIENTS:

-         1 kg de gingebre fresc

-         4 litres d’aigua

-         Sucre

-         Essència de vainilla

-         5 llimones

-         Menta fresca

 

RECEPTA:

-         Pelem el gingebre i el ratllem.

-         Afegim una mica d’aigua i el passem per la batedora per aconseguir una pasta.

-         Barregem el suc dels 5 llimones amb la pasta de gingebre i ho afegim a l’aigua.

-         Afegim la menta i ho deixem reposar durant 1 hora.

-         Ho colem.  Al líquid que ens queda li afegim sucre al gust i unes gotes d’essència de vainilla.

-         Servir molt fred. Es pot decorar amb unes fulles de menta o amb una rodanxa de llimona.

 

 

BISSAP

La rosa de l’Àfrica

 

INGREDIENTS:

-         1 bossa petita de flors d’hibisc  seques

-         1 litre d’aigua

-         Sucre al gust

-         Essència de vainilla

-         Menta fresca

-         1 litre de suc de pinya

RECEPTA:

-         Posar l’aigua a bullir. Rentar les flors i afegir-les a l’aigua bullint.

-         Deixar bullir durant 10 minuts.

-         Treure del foc i afegir la menta fresca. Deixar reposar durant 15 minuts fins que el líquid estigui vermell intens.

-         Colar.

-         Al líquid vermell afegir sucre al gust, suc de pinya al gust i unes gotes d’essència de vainilla.

-         Barrejar molt bé  i posar a la nevera.

-         Servir molt fred i decorar amb unes fulles de menta.

 

  


MANDARINA SPLASH

 

INGREDIENTS:

-         2 mandarines

-         3 unces de xocolata de taronja

-         100 ml de llet

-         Una mica de sucre per decorar

-         5 grams de coco ratllat

-         5 glaçons de gel

RECEPTA:

-         Esprémer una mandarina i posar el suc en un plat i una mica de sucre en un altre.

-         Passem la part de dalt de la copa pel suc de mandarina després pel sucre per a que es quedi enganxat.

-         Desfem la xocolata en una olla d’aigua bullint, la posem a la mànega pastissera (bossa de plàstic) i decorem la copa al nostre gust. Ho posem al congelador 5 minuts perquè no es desfaci.

-         Triturem l’altra mandarina amb els glaçons de gel i ho servim a la copa.

-         Posem el coco ratllat per damunt.  

 

 

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration