Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Dimarts saludables al Centre Històric amb caminades populars

Dimarts saludables al Centre Històric amb caminades populars

El Pla de Desenvolupament Comunitari organitza l’activitat, cada dimarts, des de l’octubre al juny, amb un recorregut d’uns 3,5 quilòmetres al voltant de la canalització. La caminada es fa per promoure l’exercici físic i per potenciar la xarxa entre el veïnatge i les entitats del barri

El Pla de Desenvolupament Comunitari al Centre Històric organitza cada dimarts caminades populars per promoure els beneficis de l’exercici físic. L’acció, transversal i que es fa des del mes d’octubre fins al juny, també pretén potenciar la xarxa entre els/les diferents participants, amb edats diverses. Un grup d’unes 20 persones fan la caminada d’una hora, aproximadament, amb assistents dels Centres d’Atenció Primària (Rambla Ferran i Eixample), l’àrea d’inclusió de la Paeria o famílies dels diferents recursos socioeducatius del barri, entre d’altres. L’activitat és oberta a tothom i el punt d’arribada i de sortida és la plaça de l’avinguda de Blondel, núm. 1, a les 10.30 h.

Pla de Desenvolupament Comunitari - PDC

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), de l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, és una estratègia d’intervenció social al territori amb la finalitat que els veïns i veïnes, entitats, associacions, comerços, administracions i la resta d’agents socials i econòmics treballin conjuntament per millorar la cohesió social del barri.

La ciutat de Lleida compta amb tres PDC: al Centre Històric, on el pla el desenvolupa l’entitat Prosec, i a La Mariola i a Pius XII-Escorxador, on hi treballa la Fundació Champagnat.

Al llarg de l’any i en col·laboració amb les entitats i associacions de la zona es fan activitats de caire comunitari adreçades principalment a les persones grans, i els infants i joves i les seves famílies, per fomentar la cohesió i la convivència al barri i la seva visualització en positiu. També pretenen la potenciació de les relacions intergeneracionals, el treball dels hàbits saludables, la revitalització dels espais comuns dels barris i l’obertura d’aquests barris a la resta de la ciutat.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida