Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies El Banc de Sang vol remuntar les donacions animant a ser #sangfluencers en la Marató

El Banc de Sang vol remuntar les donacions animant a ser #sangfluencers en la Marató

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha incidit en els joves perquè donin sang i es conscienciïn de la importància d’aquesta acció. La Marató de donants de sang, amb la qual col·labora la Paeria, es farà de l’11 al 18 de gener a Catalunya amb el lema “Tu sí que ets important!”

"Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer” és la idea amb què el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra de l’11 al 18 de gener, als principals hospitals. A Lleida, s’ha presentat una edició més a la Paeria, amb el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i el director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez.

Rodamilans ha animat la ciutadania a participar-hi, destacant que Lleida és una ciutat solidària com sempre ho mostra en les diferents campanyes que es fan durant l’any. El tinent d’alcalde ha fet especial incidència en el col·lectiu jove, animant-los a donar sang, ja que és una acte altruista que ajuda molta gent.

Sánchez ha apuntat que és necessari recuperar els nivells dels dies festius, quan hi ha mancança de donacions. Actualment, la reserva existent és per a 7 dies, quan el mínim idoni és de 10. Per això, ha posat en valor aquest altruisme dels donants i volen arribar a tota la societat.

10.000 donacions a Catalunya, unes 400 a Lleida

L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones, unes 400 a Lleida, donin sang durant aquests dies arreu del territori català i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les Festes.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans. Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible. És només una manera de facilitar la donació.

Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja, que tothom es converteixi en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliqui allà on pugui la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

De fet, la campanya s’ha plantejat per convertir-ho en un moviment internacional a favor de la donació de sang, estenent l’etiqueta #bloodfluencer i compartint-la amb altres bancs de sang com el National Health Service britànic, l’Etablissement Français du Sang o el Sanquin holandès.

Marc Farran ha explicat els elements que enguany forment part de la campanya. Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de Whatsapp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot per sumar les donacions necessàries per a les properes setmanes i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible també gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments catalans, com l’Ajuntament de Lleida; de la Federació Catalana de Donants de Sang, la Creu Roja i la Casa de les Punxes, entre altres entitats.

Per a més informació: www.bancsang.net/.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida