Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies El premi Candi Villafañe rep trenta projectes

El premi Candi Villafañe rep trenta projectes

Els guardons del concurs, destinat a iniciatives que promoguin la igualtat d'oportunitats, s'anunciaran el proper dimarts

L'Ajuntament de Lleida lliura el proper dimarts, 9 d’abril, els guardons de la III edició del Premi Candi Villafañe de projectes per a la promoció d’Igualtats d’Oportunitats i la no discriminació. L'acte tindrà lloc a les 19 h, al saló de Plens del Palau de la Paeria. Aquest premi, convocat per la Paeria, de caràcter biennal i d’àmbit estatal, és un reconeixement a tots aquells projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats i, alhora, és una plataforma de reconeixement i de visibilitat d’aquelles intervencions que generen una major consciència social sobre les necessitats i la feina feta i per fer en matèria d’igualtat d’oportunitats.

Així mateix, la creació del premi ha significat un record al desaparegut Candi Villafañe com a persona solidària, lluitadora i sensible envers les desigualtats socials, i un reconeixement al seu treball com a regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Lleida.

El premi s’ha adreçat a totes les entitats d’iniciativa social, administracions locals, centres educatius i centres universitaris d’àmbit estatal, que han presentat un projecte d’intervenció en igualtats d’oportunitats, en una de dues modalitats que contempla aquest guardó:

- Modalitat A: Projecte d’intervenció a realitzar

- Modalitat B: Projecte d’intervenció en procés o finalitzat. Projectes inèdits que s’hagin realitzat en els darrers tres anys.

L’èxit de participació de la tercera convocatòria queda reflectit en el nombre de projectes presentats, un total de trenta, sis dels quals opten a la modalitat A, de projectes d’intervenció a realitzar i els altres disset opten a la modalitat B, de projectes d’ intervenció en procés o finalitzats.

L’excel·lent nivell de participació en la convocatòria del Premi mostra la feina que s’està fent o està en projecte en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats i també la motivació per donar a conèixer l’esforç dels/de les professionals i voluntariat que la impulsen.

Cadascuna de les modalitats està dotada amb un únic premi de 2.500 €.

El veredicte del jurat es farà públic en el decurs de l’acte institucional de dimarts. Comptarà amb la presència d'Àngel Puyol González, que impartirà la conferència “Que volem amb la igualtat d’oportunitats?”. Puyol és professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, expert en filosofia moral i política i ha treballat força en línies de recerca sobre els teories de la justícia i de igualtat i bioètica

En les dues anteriors edicions, es van seleccionar els projectes següents:

- 2008: “Guia de camins i senders naturals accessibles de Lleida” i “Laboratori antiracista”.

- 2010: “Dispositiu d’Igualtat d’Oportunitats-DIDO” i el projecte “que te CRAE’S”.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida