Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Els veïns i veïnes de la Mariola participen en l’ornamentació nadalenca del barri

Els veïns i veïnes de la Mariola participen en l’ornamentació nadalenca del barri

Unes 650 persones de diferents edats, d’entitats i centres educatius de la zona, han fet tallers de decoració amb material reciclat, per potenciar les relacions comunitàries i posar en valor la cura de l’espai públic

Els veïns i les veïnes de la Mariola han encès els llums i estrenat la decoració de Nadal que ells mateixos han elaborat les últimes setmanes en tallers comunitaris impulsats pel propi veïnat, amb el suport de la Paeria. Unes 650 persones de diferents edats han participat en les activitats per dissenyar i treballar els motius ornamentals i d’il·luminació que es podran veure als carrers i places de la Mariola durant l’època nadalenca. La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials ha promogut la iniciativa a través del Pla de Desenvolupament Comunitari per potenciar les relacions comunitàries i trametre un missatge en positiu en relació a la cura de l’espai públic, alhora que es posa en valor les accions que es fan al barri. L’Associació de veïns/es ha coorganitzat l’activitat.

El tinent d’alcalde i regidor de la Mariola, Jaume Rutllant, i el regidor Joan Ramon Castro han assistit a l’acte d’encesa i han felicitat les persones que s’han implicat en els tallers, ja que demostra l’estima que tenen pel barri per contribuir a fer-lo més gran. També hi han estat presents els regidors Jaume Sellés i Xavi Palau. Jesus Doya, poeta membre de la comunitat gitana, ha recitat un poema nadalenc i hi ha hagut cantada de nadales per part d’un grup de noies del barri. També s’han penjat desitjos a l’arbre de nadal.

El president de l'entitat veïnal, Víctor Ruíz, ha destacat el compromís de tothom en la iniciativa. L’acte s’ha fet simbòlicament a l'Avinguda Pius XII ( a l'altura del núm.41) però els assistents han passejat després per diversos carrers de la zona per veure el resultat de les idees i les propostes dels tallers.

La decoració s’ha realitzat reciclant 20 quilos de material de rebuig, com ampolles, brics, aixes de cd, etc., que s’ha recollit a diversos serveis del barri. A més, s’ha treballat amb bombetes de baix consum. L’empresa Artilúdic, de Tàrrega, ha estat l’encarregada de dirigir els tallers.

Entitats participants

Els tallers s’han fet al Centre Cívic i han estat oberts als veïns i les veïnes del barri, als serveis i entitats del barri i als centre educatius ubicats a la Mariola. Hi han pres part:

-Associació de Jubilats de Mariola

-AV Mariola

-Grup manualitats Sant Pau

-Gent Gran Creu Roja

-Institut Castell dels Templers

-Ludoteca Parc de Gardeny

-Residència i Centre de dia Llar Sant Josep

-Escola Magí Morera

-PFI Maristes

-Escola Santa Maria de Gardeny

-INS Ronda

-Veïns i veïnes del barri de totes les edats

Activitats nadalenques a la Mariola promogudes per entitats

L’encesa de llums d’aquest dijous ha donat el tret de sortida a diverses activitats al barri. El dissabte 7 de desembre, a les 16.30 h, hi haurà la trobada de corals de la gent gran, a la Parròquia de Sant Pau, organitzada pel Casal Cívic Lleida. El tió arribarà a la Mariola el divendres 13, a les 18 h, a l’escola Magí Morera i, a continuació, els infants i els joves decoraran els comerços del barri. La “cagada del tió” es farà del 16 al 20 de desembre, al Centre Cívic de la Mariola.

La Coral Shalom ha promogut un concert de Nadal el dissabte 21, a les 18 h, a la parròquia de La Mercè, i el mateix dia, a les 19.30 h., el Centro Extremeño de Lleida farà un recital de nadales a la seva seu. La mitjanit de dimarts a dimecres arribarà la Llum de la Pau en el marc de la Missa del Gall a l’església de Sant Pau.

El Camarlenc Reial visitarà el barri el dijous 2 de gener, a les 16.45 h, al Centre Cívic i el dimecres 3, de 18 h a 20 h, a l’escola Magí Morera (amb la participació de les AV de Mariola i Turó de Gardeny). Finalment, aquests dies es pot fer la ruta dels pessebres de la Mariola, ja que n’hi ha exposats al Casal Cívic Lleida, l’AV Mariola, al Centro Extremeño i a les parròquies de Sant Pau i de la Mercè.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida