Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Exposició sobre els 600 anys del poble gitano a Catalunya al Centre Cívic Mariola

Exposició sobre els 600 anys del poble gitano a Catalunya al Centre Cívic Mariola

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha participat en l’acte d’obertura de la mostra, que es pot visitar fins a finals de mes, i ha remarcat que la Paeria col·labora i treballa en la sensibilitat i la formació de la població sobre la idiosincràsia de pobles i col·lectius

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha assistit aquest matí a la inauguració de l’exposició “600 anys del poble gitano a Catalunya (1415 -2015)”, al Centre Cívic Mariola. La mostra, que es pot visitar fins a finals de maig, fa un recorregut pels diferents moments històrics que ha viscut el poble gitano i la seva evolució a Catalunya des de fa més de sis segles. Gómez ha explicat que la Paeria col·labora i treballa en la sensibilització i la formació de la població sobre la idiosincràsia dels pobles i els col·lectius. El tinent d’alcalde ha destacat la implicació del poble gitano a la ciutat de Lleida i ha explicat que és un orgull mostrar aquesta exposició que permet donar visibilitat a una realitat social present a Lleida i Catalunya.

A l’acte d’inauguració hi ha assistit el director dels Serveis territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana; la presidenta de l’Associació de Dones Gitanes de Ponent i mediadora del Pla Integral del poble gitano a Catalunya, Paquita Domingo, i el representant del col·lectiu gitano a Lleida, José Roigé, així com també el regidor Joan Vilella.

L'exposició està organitzada pel Pla Integral del poble gitano del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat i s’emmarca en el conjunt d’accions i línies de treball recollides al Pla Integral (2017 – 2020), que promou la història, la cultura, els valors i la contribució del poble gitano a la cultura catalana.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida