Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Formació del personal municipal sobre els drets de la ciutadania de morir dignament

Formació del personal municipal sobre els drets de la ciutadania de morir dignament

La Paeria ha programat dues sessions per informar sobre el dret a morir dignament, el consentiment informat i el document de voluntats anticipades. D’aquesta manera, es dona compliment a la moció aprovada a l’octubre presentada per l’associació DMD-Cat

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat dues sessions formatives i informatives al mes d’abril adreçades als treballadors i les treballadores municipals sobre els drets de la ciutadania de morir dignament. La formació s’ha plantejat de manera que els treballadors coneguin el tràmit del Document de Voluntats anticipades (DVA). El programa preveu, d’una banda, la presentació de l’entitat Dret a Morir Dignament, els antecedents, la història i les línies que segueix, i de l’altra, l’explicació dels drets dels pacients, amb el consentiment informat i el DVA (què és, qui el pot fer, com es fa, on es registra i la legislació bàsica aplicable).

Les persones que impartiran la jornada són la doctora en Filologia, Concepció Canut, que coordina els grups locals, Lleida, Tarragona i Girona de Dret a Morir Dignament, i l’enginyer i soci voluntari de l’associació DMD, Josep Mitjana. Les dues sessions es faran l’11 i el 18 d’abril, al matí.

D’aquesta manera, la Paeria, a través de l’àrea de Salut Pública, dóna compliment a la moció aprovada al ple del mes d’octubre de 2017 per donar suport al dret a morir dignament.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida