Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Jornada d’atletisme a Mariola i Pius XII per a la salut comunitària

Jornada d’atletisme a Mariola i Pius XII per a la salut comunitària

El dimecres 11 d’abril, a la rambla de la Mercè, hi haurà a la tarda circuits d’iniciació a l’atletisme, una cursa de velocitat i una masterclass de zumba per promoure l’activitat fisca de forma regular. Diverses entitats del barri han impulsat l’activitat per fomentar hàbits saludables

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de Mariola i Pius XII ha impulsat una jornada d’atletisme que té com a objectiu fomentar la salut comunitària. L’activitat tindrà lloc el dimecres 11 d’abril a la tarda –de 18 h a 20 h.- a la Rambla de La Mercè. Consistirà en proves d'atletisme amb 2 circuits d'activitats i jocs d'iniciació, una cursa de velocitat i una masterclass de zumba. A més, s’habilitarà una altra zona per fer escalfaments i estiraments abans i després de la realització del circuit. Els participants podran gaudir d’un berenar saludable.

La jornada lúdica i esportiva porta per lema “mou-te per la salut” per fomentar l’activitat física de forma regular. El Pla, que desenvolupen la Generalitat, la fundació Champagnat i la Paeria, ha organitzat l’activitat amb l’Agencia de la Salut Pública de Lleida, el CAP 1 Maig, Centres Oberts, Ciberaula i Ludoteca. A més de les entitats organitzadores, hi col·laboren Plusfresc, el Sr. Postu, El Consell Esportiu del Segrià, les AV La Mariola i Pius XII-Germanor, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Mariola, l'Associació de Jubilats de La Mercè i La Diputació de Lleida.

El PDC de Mariola-Blocs Joan Carles i Pius XII-Escorxador ha promogut diverses activitats amb la implicació de les entitats del barri. Per exemple, L' Acció “Per un BARRI més GRAN”, el projecte d’hàbits saludables als Centres Oberts del barri de La Mariola i Pius XII, la decoració de comerços del barri, la Setmana Cultural de La Mariola i Pius XII, la Setmana de la Salut, el 25è aniversari del Casal Social de La Mariola, la festa intergeneracional i cívica, etc.

El Pla de Desenvolupament Comunitari és una estratègia d’intervenció social als barris de la Mariola i Pius XII, amb la finalitat que les persones, el teixit associatiu, les administracions i la resta d’agents socials i econòmics elaborin i posin en marxa un projecte de millora de la cohesió social, a través de l'acció comunitària i participativa.

L’objectiu fonamental del PDC i dels projectes i activitats que desenvolupa és generar processos participatius entre els habitants del barri per implicar-los a l’hora de donar resposta a les seves necessitats com a individus i col·lectiu. Per portar-lo a terme, el Pla estableix vincles de relació i coordinació amb i entre el teixit associatiu del territori, les diferents entitats, l’administració pública i serveis per donar resposta a les necessitats que es detectin i desenvolupar tot allò positiu per la identitat del barri.

En general, les actuacions que es plantegen volen oferir respostes als processos de millora de la convivència, la cohesió i integració social, així com la formació a la ciutadania, el desenvolupament dels valors cívics i la solidaritat. Es promou la participació del màxim d’actors possibles del territori amb la finalitat d’afavorir el sentiment de pertinença a la comunitat i fer possible la coordinació de les actuacions que es duguin a terme.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida