L’ Ajuntament de Lleida presenta el nou projecte Nits Q Lleida en el Seminari Europeu Party + que se celebra a Berlin
L’Ajuntament de Lleida presentarà el nou programa sobre prevenció de risc i salut en l’ àmbit de l’oci nocturn “Nits Q Lleida" en el Seminari Europeu "Party + The European Network for Safer Party Labels", que se celebra els propers 18 i 19 de maig a Berlin. El seminari és una iniciativa de la plataforma Newip, organització d’entitats i administracions, fundada per la Health Programme de la Unió Europea, i de la qual l’Ajuntament de Lleida n’ és membre.
L’objectiu principal de Newip és treballar per a la gestió de riscs sobre la salut i la convivència en entorns d’oci nocturn (festes, festivals de música, locals, etc).
L’Ajuntament de Lleida ha estat convidat a participar en aquesta trobada professional per tal de poder presentar el nou programa Nits Q Lleida, sobre prevenció de riscs i salut en l’àmbit de l’oci nocturn, i poder intercanviar experiències amb diferents ciutats de tota Europa: París, Zurich, Bruseles, Tarragona, Coimbra, Lisboa, Frankfurt, Berlin i Leipzig, entre d’altres.
Al seminari es treballaran qüestions com els estàndards de qualitat que s’han d’implementar en les accions preventives a l’oci nocturn: segells de qualitat, responsabilitat social i el compromís de l’industria de l’oci, la intervenció entre iguals i la formació de joves voluntaris, la gestió de riscs i plaers com consum de drogues, sexualitat etc.
L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Àrea de Promoció de la Salut, aprofitarà l’expertesa que moltes ciutats europees tenen en el desenvolupament de projectes de gestió de riscs a l’oci nocturn, per tal de contrastar la proposta que vol impulsar Lleida.
El projecte Nits Q Lleida, que l’Ajuntament vol iniciar a l’estiu d’aquest any, parteix d’accions puntuals realitzades des de l’any 2006, com són els punts informatius sobre drogues i sexualitat de risc en festes universitàries i grans esdeveniments d’oci nocturn. A partir d’aquesta experiència es vol aconseguir generar un treball de més continuïtat, incorporant els estàndards – segells de qualitat que ja estan funcionant a Europa, mitjançant la creació de diferents xarxes de treball comunitari amb la participació de joves, entitats, locals d’oci nocturn, etc. Per aconseguir-ho es compta amb la col·laboració d’entitats diverses com AM+, Sense Son i l’Associació Anti-Sida de Lleida.
La trajectòria que l’Ajuntament de Lleida té en la implantació de projectes educatius en el marc de la responsabilitat individual i familiar, es veurà complementada amb aquestes estratègies de prevenció ambiental, que donen un pas més en els nivells de qualitat en salut en els entorns de diversió dels joves.