Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies L’ Ajuntament de Lleida presenta el nou projecte Nits Q Lleida en el Seminari Europeu Party + que se celebra a Berlin

L’ Ajuntament de Lleida presenta el nou projecte Nits Q Lleida en el Seminari Europeu Party + que se celebra a Berlin

La trobada la promou la plataforma Newip, fundada per Health Programme de la Unió Europea i de la qual forma part la Paeria

L’Ajuntament de Lleida presentarà el nou programa sobre prevenció de risc i salut en l’ àmbit de l’oci nocturn “Nits Q Lleida"  en el Seminari Europeu "Party + The European Network for Safer Party Labels",  que se celebra els propers 18 i 19 de maig a Berlin. El seminari és una iniciativa de la plataforma Newip, organització d’entitats i administracions, fundada per la Health Programme de la Unió Europea, i de la qual l’Ajuntament de Lleida n’ és membre.

L’objectiu principal de Newip és treballar per a la gestió de riscs sobre la salut i la convivència en entorns d’oci nocturn (festes, festivals de música, locals, etc).

L’Ajuntament de Lleida ha estat convidat a participar en aquesta trobada professional per tal de poder presentar el nou programa Nits Q Lleida, sobre prevenció de riscs i salut en l’àmbit de l’oci nocturn, i poder intercanviar experiències amb diferents ciutats de tota Europa: París, Zurich, Bruseles, Tarragona, Coimbra, Lisboa, Frankfurt, Berlin i Leipzig, entre d’altres.

Al seminari es treballaran qüestions com els estàndards de qualitat que s’han d’implementar en les accions preventives a l’oci nocturn: segells de qualitat, responsabilitat social i el compromís de l’industria de l’oci, la intervenció entre iguals i la formació de joves voluntaris, la gestió de riscs i plaers com consum de drogues, sexualitat etc.

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Àrea de Promoció de la Salut, aprofitarà l’expertesa que moltes ciutats europees tenen en el desenvolupament de projectes de gestió de riscs a l’oci nocturn, per tal de contrastar la proposta que vol impulsar Lleida.

El projecte Nits Q Lleida, que l’Ajuntament vol iniciar a l’estiu d’aquest any, parteix d’accions puntuals realitzades des de l’any 2006, com són els punts informatius sobre drogues i sexualitat de risc en festes universitàries i grans esdeveniments d’oci nocturn. A partir d’aquesta experiència es vol aconseguir generar un treball de més continuïtat, incorporant els estàndards – segells de qualitat que ja estan funcionant a Europa, mitjançant la creació de diferents xarxes de treball comunitari amb la participació de joves, entitats, locals d’oci nocturn, etc. Per aconseguir-ho es compta amb la col·laboració d’entitats diverses com AM+, Sense Son i l’Associació Anti-Sida de Lleida.

La trajectòria que l’Ajuntament de Lleida té en la implantació de projectes educatius en el marc de la responsabilitat individual i familiar, es veurà complementada amb aquestes estratègies de prevenció ambiental, que donen un pas més en els nivells de qualitat en salut en els entorns de diversió dels joves.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida