Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies L’ Ajuntament de Lleida se suma a la celebració del Dia de les Famílies

L’ Ajuntament de Lleida se suma a la celebració del Dia de les Famílies

155 famílies han participat aquest any en els programes de Formació per a pares i mares que ha organitzat l’Àrea d’Infància i Família de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació

El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, juntament amb el director de l’Àrea d’Integració Social de La Caixa, Marc Simó, ha presidit aquest matí el lliurament de diplomes a les famílies que han participat durant el curs en els programes de formació per a pares i mares i que abasten des de nuclis familiars amb infants menors de cinc anys fins a famílies amb fills i filles adolescents. Aquests projectes permeten capacitar i reforçar el rol educatiu dels pares i mares, fent de la seva experiència una vivència positiva i, en conseqüència, proporcionen als fills i filles un entorn protector segur. En total, 155 famílies s’han beneficiat dels programes de formació.

Josep Presseguer ha recordat que l’Ajuntament de Lleida ha estat pioner, des de l’any 2010, en temes relacionats amb la millora de la qualitat de la relació entre pares i fills. Així mateix, ha afirmat que “tot allò que vagi a favor de la família, de l’apoderament i, sobretot, de consolidar la unitat familiar és sempre molt gratificant”. Presseguer ha agraït la col·laboració de La Caixa en el projecte de formació, als pares i mares que han confiat en l’Ajuntament de Lleida i als professionals que hi han participat.

La Paeria, a través de l’Àrea d’Infància i Família de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació, ha apostat des de fa anys per la promoció i protecció dels infants i adolescents a la ciutat, considerant-los subjectes actius de la comunitat. Actualment, hi ha tres tipus de programes que s’han dut a terme a la ciutat:

- Créixer feliços en família; orientat a famílies amb infants de fins a cinc anys. Les activitats que s’han inclòs dins del projecte són, entre altres: Visita al Museu Roda Roda i berenar al parc, contacontes, videoforum, exposició de dibuixos i teatre “El secret dels Floppis”.

- Aprendre junts, créixer en família; per a pares i mares i els seus fills/es amb edats d’entre 6 i 12 anys. Un taller d’estampació i una visita al museu de la Panera són algunes de les activitats lúdiques que s’han programat.

- Viure l’adolescència en família; dissenyat per les famílies amb fills i filles en edat adolescent.

Aquest curs 2012-2013 s’han dinamitzat 8 grups de “Créixer feliços en família”, 2 grups d’”Aprendre junts, créixer en família”, i 4 grups del programa “Viure l’adolescència en família”.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida