Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies L’Ajuntament de Lleida i l’Associació Anti-sida instal·len un punt d’informació sobre salut, drogues i sexualitat a la Festa l’Agrònom de Ferro

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació Anti-sida instal·len un punt d’informació sobre salut, drogues i sexualitat a la Festa l’Agrònom de Ferro

L’Ajuntament de Lleida, mitjançant la Regidoria de Benestar Social i Ocupació, i l’Associació Anti-sida instal·laran un punt d’informació i sensibilització sobre salut, sexualitat i drogues a la Festa l’Agrònom de Ferro, que tindrà lloc avui i està organitzada per la Facultat d’Agrònoms de la UdL.

En aquest espai, els joves universitaris trobaran informació sobre les drogues, els seus efectes sobre la salut i com evitar els riscos que en suposa el consum, fent especial èmfasi en els riscs de conduir sota els efectes de l’alcohol. D’altra banda, també es difondrà informació sobre la sexualitat segura i situacions de risc associades i es repartiran preservatius gratuïtament. Aquesta iniciativa pretén promoure entre els joves de la ciutat una cultura de diversió amb els mínims riscos possibles. Es sensibilitzarà sobre els efectes del consum abusiu d’alcohol i d’altres drogues, i dels avantatges de l’ús del preservatiu. Així mateix es donarà a conèixer els serveis que existeixen a Lleida en matèria de salut, drogodependències i sexualitat, especialment el Servei de Salut Jove, als quals poden dirigir-se de forma gratuïta i confidencial sempre que ho necessitin.

Les persones que s’apropin al punt informatiu hi trobaran companys universitaris que han estat formats per realitzar aquesta tasca voluntària dins el que s’anomena matèria transversal. Es tracta per tant, d’una intervenció entre iguals (peer-prevention) basada en la proximitat i l’atenció sense prejudicis.

Aquest serà el darrer punt informatiu d’aquest curs acadèmic després dels realitzats a l’Agrocastanyada (octubre), festes de cap d’any, Festa de la Bata (febrer) i Setmana Cultural de medicina (abril).

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida