Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies L’Ajuntament presenta a la Mesa de l’ Habitatge l’ajut extraordinari social per pagar la plusvàlua en casos de dació en pagament

L’Ajuntament presenta a la Mesa de l’ Habitatge l’ajut extraordinari social per pagar la plusvàlua en casos de dació en pagament

L’Oficina Municipal per atendre persones amb problemes de pagament de la hipoteca i el lloguer ha atès 245 famílies

L’Ajuntament de Lleida ha presentat aquesta tarda a la Mesa de l’Habitatge la proposta de resolució per atorgar ajuts extraordinaris per pagar la plusvàlua en casos de dació de pagament, que es preveu aprovar en el ple de demà. Amb aquesta nova mesura, la Paeria vol contribuir a atendre les necessitats de les famílies en situació de vulnerabilitat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que aquest ajut extraordinari social s’aplicarà en aquelles situacions de dació en pagament de la 1a residència i en condicions econòmiques difícils de les famílies “ És una solució que han aplicat varios ajuntaments i esperem que tingui una aplicació definitiva en un canvi en la llei que faci que en situacions de dació en pagament no s’hagin de devengar impostos vinculats a aquesta dació”. L’alcalde ha explicat també que l’Oficina Municipal per atendre persones amb problemes de pagament de la hipoteca i el lloguer ha atès 245 famílies des que es va posar en marxa i s’han resolt 62 situacions. “Hem de sortir treballar tots plegats per sortir d’aquesta situació d’economia difícil, per resoldre i pal•liar els problemes d’habitatge i que aquestes dues accions es complementen amb les que també avui ens plantejaran altres institucions i entitats del tercer sector. Avui compartirem les accions que hem endegat tots nosaltres” Tall de veu Àngel RosL’Ajuntament de Lleida ja no liquida la plusvàlua en situació de dació en pagament des de principis d’any. En l’actualitat hi ha uns 400 expedients, previs a aquesta decisió, que es podran acollir a aquests ajuts.

La Mesa de l’Habitatge està integrada per l’Ajuntament de Lleida (específicament per les regidories de Benestar Social i Ocupació, Urbanisme, Hisenda i Joventut) i 26 institucions i entitats més: Generalitat (departaments de Benestar i Família, Territori i Sostenibilitat, Servei Territorial d’Habitatges)col•legis professionals (COAC, Aparelladors, APIS, Gremi Constructors, Advocats, Procuradors, Treball Social, Educadors Socials, Promotors i Constructors), , sindicats, entitats socials (PAH, Arrels-Fundació Sant Ignasi de Loiola, Càritas, CIJCA, ASsociació Dona Samaritana i Associació AntiSida), l’Audiència Provincial i entitats bancàries (la Caixa i Banc Sabadell).


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida