Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies L’obra “Max i Maxi” tanca dijous la 14a edició del projecte Max a escena

L’obra “Max i Maxi” tanca dijous la 14a edició del projecte Max a escena

L’espectacle, que planteja aspectes claus en l’educació dels joves, es representarà especialment per a les famílies amb fills adolescents. L’obra s’inclou en el programa de les Festes de Maig

El dijous dia 9 de maig tindrà lloc la cloenda anual del projecte Max a escena amb una representació de l’obra de teatre “Max i Maxi”, adreçada especialment a les famílies amb fills adolescents. L’espectacle, que s’inclou dins de les Festes de Maig de la ciutat, començarà a les 20 h. hores al Teatre de l’Escorxador i l’entrada és gratuïta.

Max a escena, que assoleix enguany la seva 14a edició, forma part del programa de promoció de la salut de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de la Paeria. Són 14 anys de projecte amb el suport dels centres educatius de la ciutat, dels joves i les seves famílies que avalen la qualitat i la utilitat d’aquest producte.

Max i Maxi és un espectacle divertit, fresc i dinàmic representat pels joves actors i actriu de l’Aula Municipal de Teatre. Darrera de les situacions que s’hi plantegen s’hi troben aspectes claus de l’educació dels adolescents com poden ser les relacions familiars, les activitats de temps lliure, les relacions amb els amics i amigues, la presa de decisions, la resistència a la pressió de grup. També hi apareixen aspectes vinculats a les relacions afectives i sexuals i la prevenció de les drogodependències.

Durant aquest any s’han realitzat 8 representacions que han comptat amb l’assistència de 1.600 alumnes de 3r d’ESO i 85 professores i professores de 23 centres d’educació secundària de la ciutat. Els jove n’han treballat els continguts a classe guiats pels seus tutors i tutores, amb el suport i assessorament de les tècniques de la Unitat de Promoció de la Salut de l’Ajuntament.

Per als pares i mares, el fet de veure la mateixa obra que han vist els fills i filles, els permet encetar a casa el diàleg sobre alguns dels temes que apareixen en escena. El paper educatiu és clau en tots els moments del cicle vital i també durant l’adolescència. No només parlant amb els fills sobre les drogues sinó també a través de les pautes i els valors familiars que es transmeten, amb les normes que s’estableixen i amb les estones que es passen en família.

Aquesta representació familiar es troba propera al Dia Internacional de les Famílies, que es celebra el dia 15 de maig i que pretén crear una major consciència sobre les qüestions relacionades amb la família.

Per als joves o les famílies amb alguna necessitat més individual, la Paeria posa a la seva disposició el Servei de Salut Jove al qual poden adreçar-se de manera confidencial i gratuïta

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida