Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Paeria aposta per seguir fent polítiques actives de formació

La Paeria aposta per seguir fent polítiques actives de formació

El paer en cap presideix amb el director dels ST del Departament d'Empresa i Ocupació el lliurament de diplomes a 62 alumnes que han participat en els programes d’orientació laboral i de formació de l’IMO. Per a l’alcalde la formació és fonamental en la recerca de feina i ha dit que l’Ajuntament i la Generalitat continuaran treballant per formar i per fomentar la creació de llocs de treball.

L’Ajuntament de Lleida aposta per seguir fent polítiques actives de formació. Així ho ha expressat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en l’acte de lliurament de diplomes als 62 alumnes que han participat aquest any en les programes d’orientació laboral i de formació de l’IMO. L’alcalde ha felicitat els alumnes per la voluntat que han tingut de formar-se i per l’experiència que han adquirit que significa un pas més en la seva vida professional. El paer en cap ha afirmat que el món industrial i de serveis ha evolucionat i que la formació necessària és diferent. Ros ha comentat que avui en dia les persones canvien d’ofici vàries vegades i que s’han de preparar. En el context actual de crisi econòmica, l’alcalde considera que les empreses tardaran a crear llocs de treball i que, per això, l’Ajuntament continuarà fent polítiques actives de formació, conjuntament amb la Generalitat, perquè la formació és la clau en la recerca de feina.

En el decurs de l’acte, l’alcalde també ha parlat de l’emprenedoria i ha animat els alumnes a crear els seus negocis, recordant que la setmana passada l’Ajuntament va concedir els microcrèdits a dones emprenedores perquè tiressin endavant els seus projectes.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Josep Presseguer ha afirmat que la reorientació professional és imprescindible i que la formació rebuda és una inversió en el futur. Presseguer ha assegurat que la suma d’esforços entre la Paeria, la Generalitat i el Fons Social Europeu és una avantatge per sortir de la crisi i per crear llocs de treball i descobrir nous jaciments d’ocupació.

L’acte de lliurament de diplomes s’ha fet al Saló de Sessions, amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació de Lleida. Els cursos que s’han fet enguany han estat de jardineria i d’agents cívics, en el marc dels tallers d’ocupació, i d’atenció al públic; d’ajudant de cuina i de manteniment d’instal·lacions, amb el Reinicia’t.

Taller d’Ocupació “Treball als barris”

El taller d’ocupació, que acaba el 30 de desembre, és un projecte finançat pel Fons Social Europeu, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el promotor, l’Ajuntament de Lleida. Està dirigit a aturats majors de 25 anys i té un any de durada, dividit en dues fases de sis mesos cadascuna, amb un contracte en formació. L’han seguit 20 alumnes: 10 per a l’especialitat de jardineria, que han treballat especialment en el manteniment de l’Arborètum, i 10 d’agents cívics, que han treballat en el foment del civisme i la convivència a Lleida

Reinicia’t

Els programes d’orientació laboral que es realitzen a l’IMO s’adrecen a persones en situació d’atur amb l’objectiu que es puguin inserir laboralment, ajudar-les a prendre decisions respecte a la seva formació i ocupació, i oferir-los els recursos més adequats per accedir al mercat laboral, tenint en compte les seves condicions particulars. Aquest programa s’adreça a col·lectius vulnerables o amb risc d’exclusió, concretament a persones majors de 50 anys en situació d’atur.

A les persones que hi participen se’ls s’elabora un diagnòstic ocupacional i es dissenya un pla o itinerari personalitzat, que es du a terme al llarg del programa. Així, compten amb un procés individualitzat d’acompanyament a la inserció que s’anomena Itinerari d’inserció i una altra part de formació, la qual pot ser professional ocupacional o de competències transversals. Els cursos que s’han realitzat aquest any han estat d’atenció al públic; d’ajudant de cuina i de manteniment d’instal·lacions.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida