Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Paeria cedeix l’ús de dos equipaments al CIJCA

La Paeria cedeix l’ús de dos equipaments al CIJCA

La Paeria cedeix l’ús de dos equipaments al Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils contra l’Atur (CIJCA) per al desenvolupament de projectes educatius

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Josep Presseguer, i el president del Cijca-Col•lectiu Iniciatives Juvenils contra l'atur, Joan Valls, han renovat la vigència de dos convenis de col•laboració per a la cessió d’ús de dos espais de titularitat municipal per al desenvolupament de diversos projectes educatius al Centre Obert Trampolí, situat al Centre Històric on el CIJCA atén principalment a noies adolescents i joves, i al Centre Obert El Mercat, situat a la Bordeta, on s’atenen nois i noies adolescents i joves.

El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat la importància de la tasca social que el CIJCA desenvolupa diàriament en l’àmbit de la formació juvenil. Per la seva banda, Valls ha posat de manifest la importància de pensar en la tasca de prevenció com una eina imprescindible en el context social actual. “Amb la nostra tasca, treballem per fer realitat la igualtat d’oportunitats en educació, en oci i en cultura entre totes els nens i nenes de la ciutat”, ha afegit Valls. Finalment, Josep Presseguer, ha destacat que “es tracta de no deixar caure en l’oblit tot un seguit de nois i noies amb especials dificultats”. El conveni permetrà que el CIJCA pugui continuar tirant endavant els projectes educatius d’integració i d’inserció laboral adreçats a joves amb especials dificultats.

El Centre Obert Trampolí i el Centre Obert El Mercat formen part de la Xarxa de Centres Oberts i Ciberaules de la ciutat. Aquests serveis organitzen activitats en horari extraescolar amb la finalitat d’estimular el desenvolupament personal, fer reforç escolar i fer un treball integral per a la socialització i adquisició de bons hàbits, compensant així les necessitats socioeducatives dels infants atesos. Actualment componen la Xarxa un total de 2 ciberaules municipals i 7 centres oberts (3 municipals i 4 no municipals) a la ciutat de Lleida, que han atès més de 500 infants i joves el curs 2011-2012.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida