Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Paeria reconeix la sensibilitat solidària de 26 empreses de Lleida

La Paeria reconeix la sensibilitat solidària de 26 empreses de Lleida

8a edició dels premis Empresa Solidària que es lliuren coincidint amb el Dia Mundial de la Justícia Social

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut aquesta tarda les empreses de diversos sectors que han col·laborat i contribuït amb empreses del tercer sector de Lleida durant l’any 2019. Es tracta de la 8a edició dels premis Empresa Solidària que impulsa la regidoria de Polítiques per als Drets Socials per posar en valor la seva atenció i especial sensibilitat social per mitjà de la realització de diferents projectes i accions solidàries. Els guardons es lliuren coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Justícia Social.

Les empreses reconegudes en la 8a edició dels premis són les següents: Actel Grup

Arts Gràfiques Molino, Autocars Pons, B-Biosca S.L., Cafés Batalla, Centre Ilerna, Companyia de Comediants La Baldufa SCCL, Construccions Pallàs, Cr3ativa Disseny, comunicació,

publicitat, web, Destapa't, Egar 365, El Gremi d'Instal·ladors de Lleida, Escola de Música Arts Musicals, Farmàcia Baquero, Fruits de Ponent, Fundació Ferreruela-Sanfeliu, Fundació Vall Palou Hidromàtic Ponent S.L, Inusual-Pro, La Galeria, Romà Infraestructures i serveis, Romero Polo, SAU, Serveto, Seven Ponent, SUPSA Supermercats Pujol, S.L i

Vunkers It Experts SLU.

Des que es va crear el guardó s’han reconegut 187 empreses.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la regidora de Polítiques per als Drets Socials, Regina Cairol, han presidit el lliurament dels premis, que han comptat amb l’assistència de representants de les entitats que han presentat les candidatures de les empreses premiades. Les entitats que hi han participat en aquesta edició són les següents: Arrels Sant Ignasi, Antisida Lleida, Creu Roja Lleida, Ilersis, Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Agrupa't, ONGD CIS Angel Olaran, FESALUT. Associació coordinadora d'entitats per la salut de Lleida, Fundació Champagnat, Associació AREMI, Associació Salut Mental Ponent, Associació PROSEC, Associació Reintegra, Salesians Sant Jordi-Pes Lleida, AECC Lleida contra el càncer, Associació d'amics del Sàhara de les Terres de Ponent AASTP, Fundació Banc de Recursos, Down Lleida, AIC Associació de caritat Sant Vicenç de Paül Grup Sant Andreu- Lleida, AFANOC, ASPID, Fundació Privada ASPROS, Associació Voluntaris “la Caixa”, Esclat, Associació solidaritat i servei Santa Teresina, Fundació Jericó, Comissió escola i entorn dels Plans educatius d’entorn.

El Paer en Cap ha agraït les empreses premiades la seva implicació en la societat i ha expressat el seu convenciment que, en el marc de la justícia social, “ empreses com les que avui sou aquí, sou conscients de la vostra responsabilitat social i sou capaces d’actuar considerant la importància de les persones, promovent cooperació i solidaritat, treballant en xarxa amb entitats i col·lectius del Tercer Sector i donant suport a accions que complementen de manera capital les polítiques socials. No hi haurà convivència, civisme, barris segurs, si el progrés i la justícia social no arriba a tot arreu, a cada família, carrer, a cada torre de l’Horta”, ha destacat Pueyo. L’alcalde ha recordat que “ la ciutat és el principal lloc d’interrelació cívica i aquest segle XXI ho serà encara més i Lleida ha de ser un espai de progrés, de creació de riquesa, de benestar però també un espai de creixement individual, col·lectiu i solidari com el que reconeixem avui”.

Per la seva banda, la regidora Regina Cairol ha remarcat que l’acte d’avui és un acte fonamentalment de gratitud envers les empreses que “ens donen la mà” i contribueixen a fer “una ciutat justa i solidària, com es demostra aquí”.

 

 

 Imatge de la Pia Almoina

El diploma que s’entrega té una imatge de la Pia Almonia, un símbol identitari de la ciutat. Les pintures, conservades avui entre el Museu de Lleida i el Palau Episcopal, abasten un període situat entre la primera meitat del segle XIV i la primera meitat del segle XVI. Amb la recuperació d’aquestes imatges es rubrica el salt qualitatiu viscut al llarg dels temps amb la voluntat de trencar amb el concepte de caritat per incorporar-nos al discurs dels drets i dels deures que igualen tots els ciutadans del món.A l’acte de lliurament dels Premis Empresa Solidària hi han assistit els tinent d’alcalde Montse Pifarrè, Anna Campos, Paco Cerdà i els regidors Fèlix Larrosa, Begoña Iglesias, Cristina Moron, Carme Valls,José Luis Osorio i Xavi Palau.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida