Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies La Taula de gent gran de la Mariola fomenta la participació en el projecte “Per un barri més gran”

La Taula de gent gran de la Mariola fomenta la participació en el projecte “Per un barri més gran”

Aquest projecte vetlla per la tercer edat, amb la detecció de casos de vulnerabilitat i la complicitat d’establiments i entitats Aquesta setmana s’ha acordat intensificar la difusió i arribar a aquest col·lectiu, per preguntant-li per les seves preocupacions, interessos i suggeriments per al barri

La Taula de la gent gran de la Mariola s’ha reunit per avançar en el projecte “Per un barri més gran” i fomentar-ne la participació perquè s’hi sumin més adhesions, així com més persones grans i d’altres cultures. La taula de la gent gran lidera aquesta iniciativa comunitària i la porta a terme per detectar casos de vulnerabilitat entre les persones grans i ho desenvolupa amb la implicació del comerç de proximitat i d’entitats que treballen amb aquest col·lectiu.

En la trobada d’aquesta setmana s’ha reflexionat sobre com millorar el funcionament de la taula, els reptes de futur i, en definitiva, com millorar la qualitat de vida de les persones grans. Es va parlar d’acostar-se als veïns i les veïnes del barri per fer-los extensiu el projecte i treballar la coordinació de les entitats que treballen amb aquest col·lectiu. Igualment, es planteja reunir-les per interessar-se per les seves preocupacions, suggeriments, propostes d’activitats, etc.

“Per un barri més gran” parteix del plantejament que els establiments són un agent social potent que crea vincles amb les persones grans com a comerços de proximitat. Per això, es va fer una crida a la col·laboració perquè siguin part activa en la detecció de situacions de vulnerabilitat que afecten la gent gran. Algunes de les situacions que es poden detectar són la solitud, la manca d’autonomia, el deteriorament físic o psíquic o dificultats en la gestió econòmica, entre altres.

La Taula de gent gran de La Mariola: està formada per diverses entitats i professionals del barri que realitzen tasques amb persones de la tercera edat. El Pla de Desenvolupament Comunitari convoca la taula com a espai de trobada per posar en comú les problemàtiques detectades, potenciar el treball en xarxa i proposar accions de caire comunitari. La seva finalitat és vetllar pel benestar físic i social de la gent gran dels barris de La Mariola – Blocs Joan Carles i Pius XII i Escorxador.

Les entitats que formen part de la taula són els Serveis Socials del barri, tècniques de gent gran de la Paeria, el Pla local d'inclusió, el Casal Cívic Lleida, les associacions de veïns/es de la Mariola i de Pius XII-Germanor, els Amics de la Gent Gran, la Creu Roja, Càritas, la Fundació Champagnat, les parròquies de la Mercè i de Sant Pau, la Llar de Jubilats de Santa Teresina, les associacions de Jubilats de la Mariola i dels Blocs Joan Carles, la Mercè, la Guàrdia Urbana de proximitat i els Mossos d'Esquadra, i CAP 1r de Maig.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida