Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Lliurament de diplomes als veïns que han col·laborat en els Jardins Socials de la Mariola

Lliurament de diplomes als veïns que han col·laborat en els Jardins Socials de la Mariola

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha valorat que aquest projecte fomenta la participació, la coresponsabilitat i la cohesió social, ja que els veïns i les veïnes “fan seus” els nous espais per gaudir-los i cuidar-los. El treball fet en els Jardins Socials està recollit en una exposició al Centre Cívic del barri

Els i les voluntàries que han participat en el projectes Jardins Solidaris han rebut aquest dimarts un diploma que reconeix la seva contribució i implicació en la iniciativa. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha fet el lliurament de diplomes i ha destacat els valors que promou aquesta acció comunitària, en què s’ha fomentat la participació, la coresponsabilitat i la cohesió social. “Són espais que els veïns i les veïnes fan seus, els gaudeixin i els cuidin”, ha dit el regidor, ja que hi han estat part activa en la seva creació i manteniment.

El treball desenvolupat l’últim anys en el projecte Jardins Socials, de jardineria urbana com a element de transformació social, es pot veure a través d’unes fotos instal·lades al Centre Cívic del barri.

Jardins Socials

L’equip d’intervenció comunitària va començar el 2016 el projecte per donar resposta a la necessitat del veïnatge de tenir un entorn més saludable. Els Jardins Socials de la Mariola té l’objectiu de regenerar i fer un ús positiu de l’espai públic, alhora que fomentar la cohesió social.

Els participants han generat uns vincles entre ells que els aporten una nova xarxa social de suport. A més, els permet adquirir habilitats formatives i pre-laborals en l’activitat de jardineria. El grup de veïns col·laboradors es troba setmanalment per fer tasques de jardineria i neteja de l’entorn. El darrer any han pres part 16 veïns de la zona, de vuit nacionalitats diferents.

Tres espais enjardinats

Actualment es fa la regeneració de tres espais enjardinats:

-Jardí Social de La Mariola iniciat a febrer de 2017.

-Ampliació del Jardí Social que es va començar amb el grup habitual, el grup de la Murga al març 2018, amb altres grups de joves i l’acció social amb treballadors voluntaris de Carrefour Lleida.

-Jardí Calidoscopi, espai regenerat per joves del Centre Obert Calidoscopi.

Entitats col·laboradores

L’equip d’intervenció comunitària ha comptat amb el suport de Carrefour, Calidoscopi, Lluc Flotats -pel disseny i direcció dels treball de pintura- i d’Ares Juclà – fotografies-. L’exposició s’ha pogut veure a Carrefour Lleida, donat que aquesta firma va participar en una acció conjunta per la regeneració d’un segon jardí i la pintura de les jardineres. Després, també es podrà visitar al Calidoscopi.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida