Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Oci i solidaritat es donen la mà a Larida aquest dissabte

Oci i solidaritat es donen la mà a Larida aquest dissabte

La iniciativa, consistent en portar aliments enlloc de pagar una entrada, compta amb el suport de la Paeria per mitjà de la Xarxa d’ Entitats Socials d’Atenció a les necessitats bàsiques de la població

El complex lúdic Larida proposa als seus visitants aportar aliments en lloc de pagar l’entrada amb diners a la sessió d’aquest dissabte. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l’empresa en col•laboració amb el Banc dels Aliments, i amb el suport de l'Ajuntament de Lleida a través de la Xarxa d'Entitas Socials d’Atenció a les necessitats bàsiques de la població. Aquesta acció té per objectiu sensibilitzar el col•lectiu més jove envers la realitat actual i fer que s’impliquin activament per atenuar els seus efectes.

Josep Presseguer, 2on tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació de l'Ajuntament de Lleida, ha ressaltat la importància d'aquesta iniciativa pel fet que es converteix en “un referent amb un profundíssim calat de valors”, propiciant que la tasca solidària que fa el Banc d'Aliments amb el recapte d'aliments s'obri pas en un escenari d'oci. En aquest sentit ha lloat la tasca de sensibilització endegada per Larida envers el seu públic. Presseguer ha dit que “el fet de poder gaudir d’una proposta d’esbarjo havent pogut fer un acte de solidaritat cap als altres prèviament, j crec que és el millor que en aquests moments podem donar com a missatge de cara a la societat lleidatana i a la societat en general”. Per últim, ha manifestat que des de la Paeria s'aplaudeix i es valora amb molta il•lusió aquesta iniciativa i espera que serveixi de precedent per altres activitats d'aquest tipus.

Rubén Lladonosa, un dels socis de Larida, ha expressat que volen aprofitar la seva condició de pol d'atracció lúdic d'un ampli segment de la població jove de les terres lleidatanes per “fer-los prendre consciència de la situació angoixant de moltes famílies per culpa de la crisi i animar-los a implicar-se de forma activa per pal·liar el seu patiment, i no només aquest dia”. Lladonosa s’ha mostrat convençut de l’èxit que tindrà aquesta proposta i ha anunciat que possiblement es repetirà en altres ocasions.

Per la seva banda, Josep Maria Forné, -president del Banc dels Aliments a Lleida i també president de la recentment constituïda Federació Catalana del Banc dels Aliments-, ha destacat l'enorme encert d'una iniciativa d'aquest tipus “perquè té la funció de recaptar aliments en un moment en que fa molta falta, i a més a més té aquesta funció més educativa i sensibilitzadora, creant en un context lúdic una oportunitat d'aportar i d'ajudar en un moment que moltes famílies ho estan passant molt malament”. Josep Maria Forné espera que l'exemple de Larida es reprodueixi en altres indrets, “traspassi la frontera de Lleida i es converteixi en un estímul per a altres centres lúdics, de distracció i d’esbarjo pels joves, per fer veure que a més a més de passar-s'ho bé també poden aportar el seu gra de solidaritat a través d'un gest tan simple com és pagar una entrada aportant aliments”.

En aquests moments, des del Banc dels Aliments es fa una crida a aportar productes no peribles que bàsicament siguin de conservació mitjana-alta, fàcilment manejables, que no es puguin trencar i, preferiblement, de consum immediat, és a dir, que no necessitin una transformació. Així, són preferibles els llegums cuits sobre els que no ho estan. També són ideals els productes en conserva, així com la llet i l'oli

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida