Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Ocupació, atenció social i educació, prioritats pressupostàries del 2013

Ocupació, atenció social i educació, prioritats pressupostàries del 2013

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d'alcalde i regidora d'Economia i Hisenda, Montse Mínguez, han presidit aquest matí la presentació dels pressupostos de l'Ajuntament de Lleida per l'any 2013, que prioritzaran l'ocupació, l'atenció social i l'educació, mantenint el nivell de serveis a la ciutat, segons ha destacat el paer en cap.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Economia i Hisenda, Montse Mínguez, han presidit aquest matí la presentació dels pressupostos de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2013, que prioritzaran l’ocupació, l’atenció social i l’educació, mantenint el nivell de serveis a la ciutat, segons ha destacat el paer en cap.

El pressupost municipal corrent previst per l’any vinent és de 140,8 milions d’euros, un 3,3% més respecte l’any 2012. Aquest pressupost comporta un estalvi de 2.057.400 euros i recull una reducció de l’endeutament de 12,1 milions d’euros, la congelació de la despesa corrent i un fons de contingència d’un milió d’euros, segons marca la Llei Orgànica 2/2012. La tinenta d’alcalde i regidora d’economia, Montse Mínguez, ha destacat que els pressupostos previstos per l’any 2013 preveuen una reducció en 11,7 punts de la ràtio de deute sobre ingressos corrents, que se situa en el 75,3% si s’exclou el deute extraordinari pel RD 4/2012 de pagament a proveïdors.

Cal assenyalar, també, que els pressupostos municipals per l’any vinent vénen marcats per la generació d’un d’estalvi pressupostari de 2,1 milions d’euros, que servirà per finançar gran part de les inversions previstes a la ciutat, que ascendeixen a 8 milions d’euros i es destinaran, principalment, al manteniment de vies públiques i infraestructures bàsiques i al Pla de Barris. Així doncs, el pressupost total de l’Ajuntament de Lleida incloent el pressupost d’inversions ascendeix a 146,8 milions d’euros. A aquesta xifra d’inversions, cal afegir-hi la inversió que executarà directament la concessionària Aigües de Lleida pel nou contracte, que ascendeix a 1 milió d’€.

La creació d’ocupació, l’atenció social i l’educació, prioritats de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2013

La despesa pressupostària més important es destinarà a Cohesió Social, Educació i Ocupació, enfilant-se a gairebé 27 milions d’euros, un 22,4% del total de les despeses corrents. La partida de Serveis per a la ciutat ocupa el segon lloc pel que fa a volum de despesa, amb un 20,6% del pressupost, seguida de la de Seguretat, Civisme i Règim Interior (15,8%) i la d’Urbanisme i Via Pública (un 14,4%). Aquestes quatre partides pressupostàries suposen el 75% del pressupost municipal per a l’any vinent.

Finalment, pel que fa als ingressos previstos, la responsable d’Economia de l’Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, ha recordat la disminució de subvencions finalistes d’altres administracions, especialment la Generalitat, amb un 17%. Igualment, cal remarcar els efectes negatius del retard en el cobrament d’ingressos d’altres administracions, especialment la Generalitat de Catalunya (19,8 milions d’euros) i l’Estat (6,1 milions d’euros), que ascendeixen a gairebé 26 milions d’euros.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida