Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Ple suport a la regeneració de la Mariola

Ple suport a la regeneració de la Mariola

La Paeria aprova una moció de l’AV de la Mariola en suport al pla municipal que impulsa la regeneració del barri El paer en cap proposa un front comú per les rodalies ferroviàries de Lleida El ple de l’Ajuntament de Lleida demana suport a les entitats del Tercer Sector

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat per unanimitat una moció promoguda per l’Associació de Veïns de la Mariola que dona suport al projecte Mariola 20.000.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Paeria, té com a objectiu regenerar el conjunt d’aquest barri incidint en la zona dels 20.000 m2 de sostre edificable situada en els blocs Mariola i del c. Cardenal Cisneros.

L’alcalde Fèlix Larrosa ha ratificat el compromís del govern de la Paeria pel progrés de la Mariola al qual aquest projecte contribueix. El tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans, ha destacat l’àmplia implicació de la ciutadania i col·lectius del barri en la confecció del Pla, que ha completat fa poc el primer procés participatiu i de diagnosi. “S’ha comptat amb totes les entitats i veïns de la zona i s’ha enquestat tothom”, ha subratllat el regidor, que ha remarcat la força cívica del teixit social del barri, en particular, de les dones: “La Mariola aixecarà la mateixa Mariola”.

Apostar pel suport als centres educatius de la Mariola

Rodamilans ha assegurat que “ha estat l’equip de govern municipal de la Paeria qui ha posat en l’agenda política la reestructuració del barri” i ha afegit que Mariola 20.000 representa més que canviar la imatge urbanística: “és assegurar el dret a un habitatge digne a tota la gent de la Mariola, és dinamitzar el barri i crear noves oportunitats”. En aquest sentit, considera prioritari apostar pel suport als centres d’ensenyament de la zona per aconseguir superar els casos de baixa formació i assolir l’èxit escolar.

El Pla Mariola 20.000 comprèn 502 habitatges i 6 locals. Les inspeccions sistemàtiques realitzades en tots els immobles han permès decretar la ruïna d’un dels edificis dels Blocs Mariola. D’altra banda, l’Ajuntament de Lleida ha adquirit sis habitatges i estudiarà la compra d’altres.

Rodalies de Lleida

El paer en cap Fèlix Larrosa proposa un front comú per posar el marxa un sistema de rodalies ferroviàries amb la ciutat de Lleida com a epicentre. Ho ha dit en el debat de la moció presentada per CCOO-Terres de Lleida que defensa aquest servei i que tots els grups polítics han aprovat.

L’alcalde ha assenyalat que trametrà una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, i al conseller de Territori, Damià Calvet, -amb qui ja va abordar el tema de les rodalies de Lleida- per crear un grup de treball territorial per impulsar aquest projecte que l’alcalde també va  tractar en la trobada que va mantenir dijous amb el Ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Larrosa remarca que el projecte de les rodalies ferroviàries de Lleida avança “en valors, en termes d’equitat, de justícia social i de sostenibilitat”. Reforça així mateix la capitalitat de Lleida superant els límits de la província fins a l’Alt Aragó. La connexió de Lleida amb Borges, Balaguer, Cervera seria l’eix del sistema però també Montsó. “Lleida és la porta de sortida al món” per a molts municipis aragonesos.

El paer en cap ha subratllat que el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Lleida (POUM) ja aposta decididament pel transport ferroviari en superfície a dins de la ciutat i connectant-la amb Raimat.

Suport al Tercer Sector

El Ple Municipal ha donat llum verda a la moció presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya en què es manifesta el suport de la Paeria a les entitats del tercer sector de Lleida i de Catalunya i reconeix la seva tasca diària per contribuir a la garantia dels drets socials.

En virtut de la moció, es demanarà al Govern de la Generalitat que es garanteixi la suficiència econòmica dels contractes programa, l’actualització i increment de les tarifes per recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2009 així com augmentar la inversió pública en temes migratoris.

S’insta, així mateix, al desplegament total de la Renda Garantida de Ciutadania per arribar al màxim de persones susceptibles de ser beneficiàries. Es demana, finalment, a la Generalitat i al Govern de l’Estat que segueixin lluitant per la recuperació de les lleis socials per garantir els drets de les persones.

Mobile Week Lleida 2019

Lleida celebrarà el 20 de febrer al palau de congressos de la Llotja la trobada “Mobile Week Lleida 2019”, un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb la Mobile World Capital Foundation, artífex del Mobile World Congress, que converteix cada any la ciutat de Barcelona en la capital mundial del mòbil.

El ple municipal ha aprovat avui el conveni amb aquesta entitat per l’organització d’aquesta jornada amb els vots a favor de PSC, CiU, Cs, ERC i PP, els vots en contra del Comú i l’abstenció de Crida per Lleida.

La jornada té com a objectiu promoure la reflexió oberta al voltant de la transformació digital i ser un punt de trobada i col·laboració entre el món de l'emprenedoria, la indústria digital, la ciència, el pensament i les indústries creatives. Es planteja, doncs, com una oportunitat per debatre sobre els reptes, límits i oportunitats de la transformació digital des d'una perspectiva humanista.

El tinent d’alcalde Rafael Peris ha destacat que s’està acabant de tancar el programa de la trobada, que seguirà el model d’un expert convidat que farà una ponència i d’una taula rodona amb important representació del territori de Lleida. També s’aprofitarà la sinergia amb Animac mitjançant l’organització d’un taller pels participants al festival sobre aquesta temàtica, ha afegit el regidor, qui ha assenyalat que es tracta d’una bona oportunitat per donar visibilitat a la ciutat, promovent el debat sobre la transformació digital i els seus aspectes socials.

Altres mocions

El ple ha aprovat per unanimitat la moció de CiU per crear un servei d’alerta de risc d’exclusió social entre la gent gran i també ha donat el seu vistiplau –amb 25 vots a favor i dues abstencions en tots dos casos– a les mocions d’ERC-Avancem pel desplegament de fibra òptica a l’Horta i la del Comú de Lleida contra les retallades en igualtat i contra el perpètuament de la violència masclista.

A més, s’ha aprovat, de forma parcial en dos dels cinc punts plantejats, la presentada per Crida per Lleida-CUP per a l’atenció a la diversitat de creences en el cementiri municipal i els serveis funeraris.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida