Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Recepció a la Paeria del centre Aremi, participant del projecte Comenius

Recepció a la Paeria del centre Aremi, participant del projecte Comenius

L’alcalde ha presidit l’acte en què ha reconegut el treball que fan els professionals de diversos països que, a través del projecte, milloren la pràctica educativa en l’àrea de l’educació especial

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Josep Presseguer, ha presidit aquesta tarda la recepció al centre d’educació Aremi de Lleida, que participa en segon any consecutiu del projecte Comenius. La recepció s’ha organitzat amb motiu de la visita a la ciutat dels professionals de diversos països que formen part del projecte. L’alcalde ha reconegut el treball que fa Aremi en l’educació d’alumnes amb necessitats educatives específiques i, alhora, també l’ha felicitat per participar en el projecte, en el qual intercanvien experiències per millorar la pràctica educativa, incidint en el camp de l’educació especial.

Aremi està duent a terme el projecte amb escoles de Bèlgica, Alemanya, Noruega, Xipre i Regne Unit. L’alcalde ha convidat els assistents procedents d’aquests països a conèixer la ciutat i a gaudir-la. De la mateixa manera, Presseguer ha remarcat que Lleida és una ciutat integradora i inclusiva, que vetlla per millorar la qualitat de vida de la seva població.

AREMI participa en el Projecte Comenius “Enabling the participation of pupils with severe and profound learning difficulties in the curriculum, the life of the school and the wider community” (Permetre la participació dels alumnes amb greus dificicultats d’aprenentatge, en el currículum, la vida de l’escola i la societat en general) , dins el marc de les activitats dels Programes d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea (PAP).

El CE AREMI va participar al desembre del 2010 en una visita preparatòria a Alden Biesen, Bèlgica, i va assistir al seminari de contacte Comenius “International cooperation between schools for children and youngsters with special needs” (Cooperació Internacional entre escoles per a nens i joves amb necessitats educatives especials). D'aquest seminari, on hi participàrem una cinquantena d'escoles de la UE, en sorgí una Associació Escolar Multilateral de la qual en formarem part. Juntament amb una escola de Bèlgica (Brussel·les), el Regne Unit (Londres), Alemanya (Duisburg), Xipre (Larnaca) i Noruega (Kristiansund) van elaborar un principi de projecte sota el títol esmentat i que va resultar aprovat i finançat per la Unió Europea.

El Projecte, de dos cursos escolars de durada, tracta principalment aspectes pedagògics. Tots els socis tenen com a objectiu visitar centres educatius europeus per observar i aprendre altres pràctiques educatives i afavorir i millorar la participació activa de l’alumnat amb greus dificultats d' aprenentatge -discapacitat motriu, sensorial i dificultats en la comunicació- tant a l’escola com en la societat. Cada visita als diferents centres educatius permet compartir innovacions curriculars, metodologies de treball i experiències educatives, que posteriorment apliquen als seus entorns escolars.

Les mobilitats Comenius que s’han dut a terme han estat el curs 2011-2012: Bèlgica (Brussel·les), Alemània (Duisburg), Noruega (Kristiansand); i el curs 2012-2013: Xipre (Lanarca), Londres (Regne Unit). A Lleida és on es fa la darrera mobilitat i la clausura del projecte.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida