Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Tret de sortida a la cinquena edició dels cursos per a persones cuidadores no professionals

Tret de sortida a la cinquena edició dels cursos per a persones cuidadores no professionals

El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, ha assistit aquest matí a la presentació de la cinquena edició del curs de formació per a cuidadors no professionals, que ha tingut lloc a la Llar de Jubilats de Democràcia.

Des que a l’any 2007 s’inicià el projecte, s’han format un total de 211 cuidadors. Al primer torn d’aquesta nova edició -març-maig 2013- s’han inscrit 62 persones, repartides en 4 grups diferents: Bordeta, Mariola, Balàfia i Democràcia. L’Ajuntament de Lleida ofereix també, de forma gratuïta, un servei d’ajut a domicili durant les hores del curs, a fi d’atendre, si és necessari, les persones dependents mentre els cuidadors es troben a la jornada formativa.

La màxima preocupació de les persones que assisteixen al curs formatiu és arribar a cobrir les possibles necessitats del malalt ja que, en la majoria de casos, existeix un vincle personal i afectiu entre ambdues parts. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, ha animat a les persones que es troben en aquesta delicada situació a atansar-se als serveis socials del seu barri corresponent i conèixer de més a prop aquest projecte, cada cop més demandat. Tall de veu Josep Presseguer.

Enguany, una novetat que s’inclou és el cicle de conferències per aquests cuidadors no professionals. Es tracta de xerrades puntuals que tenen com a finalitat aprofundir en temes relacionats amb l’atenció de la persona en situació de dependència i el seu cuidador/a. Les sessions estan obertes a la ciutadania, tot i que principalment van dirigides a aquells participants que ja han realitzat el curs bàsic.

L’objectiu del projecte és, en definitiva, proporcionar informació, habilitats i tècniques a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida del malalt, així com facilitar eines d’autocura per evitar situacions d’esgotament i claudicació. Es tracta, doncs, de combinar una part teòrica amb un vessant més pràctic, dedicat especialment a la gestió dels aspectes psicològics del cuidador. Es tracta, doncs, de combinar una part tècnica amb un vessant més pràctic, dedicat especialment a la gestió dels aspectes psicològics del cuidador.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida