Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies Un grup de joves escoltes cooperen en la rehabilitació de 6 pisos a Lleida

Un grup de joves escoltes cooperen en la rehabilitació de 6 pisos a Lleida

La Paeria col·labora amb Escoltes Catalans en el projecte “La Murga, pel dret a un habitatge digne” per millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i per sensibilitzar joves sobre les causes de la pobresa en l’entorn proper. També han participat en el projecte Jardins Mariola fent tasques de neteja i plantant en aquesta zona Avui clou la 7a edició del projecte a la ciutat, que s’ha fet del 24 al 29 de març

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, ha participat un any més en el projecte “La Murga, pel dret a un habitatge digne” d’Escoltes Catalans. Una cinquantena de persones, entre joves escoltes de 15 a 18 anys i monitors i procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya, han treballat en la rehabilitació de 6 pisos a Lleida, cinc al Centre Històric i un al barri de la Mariola. Del 24 al 29 de març han fet tasques en aquests habitatges de pintura, reparacions, etc. i també han participat en el projecte Jardins de Mariola, netejant i plantant a la zona. Membres de l’equip de Jardí Social han treballat i interactuat amb els joves, anant a pintar habitatges. La Murga ha fet tasques a jardí, iniciant així la regeneració d’un nou espai verd que mantindrà l’equip estable de jardins.

La Murga és un projecte de cooperació que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar joves sobre les causes de la pobresa a l’entorn proper. La rehabilitació d’aquests espais i la implicació amb els i les joves afavoreix el treball de cohesió amb els veïns i veïnes participants.

Fa set anys que a Lleida es va endegar la iniciativa, d’aprenentatge i servei, amb la col·laboració de la Paeria i impulsat per Escoltes Catalans, que s’obre als agrupaments de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. La Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones coneix la seva trajectòria com a entitat que promociona l’associacionisme educatiu, l’educació en valors, la participació d’infants i joves en la transformació i millora de la societat i molts altres aspectes que contribueixen a la construcció d’un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda. Des d’aquest context, els Escoltes Catalans aporten un recurs d’intervenció idoni per treballar en col·laboració amb els agents locals i per establir les necessàries complicitats per actuar de forma coordinada en el territori.

El grup s’ha allotjat a l’escola Santa Maria de Gardeny i han fet un àpat conjunt amb les famílies beneficiàries dels projecte, amb el grup musical La Violeta que ha amenitzat la trobada. L’AV de Mariola va fer un acompanyament als escoltes i els monitors pel barri dissabte, dia en què van arribar a la ciutat. L’estada clou aquest dijous amb un espai de reflexió conjunt entre els joves i els professionals dels Serveis Socials per donar resposta a les inquietuds en la intervenció que han fet. Entre altres, es parlarà dels límits de la llibertat de les persones, la confidencialitat, el respecte o la ètica de les persones.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida