Esteu aquí: Inici Atenció social als barris Notícies VIII Fira d’Entitats de Voluntariat Social a la plaça de la Catedral

VIII Fira d’Entitats de Voluntariat Social a la plaça de la Catedral

La tinent d’alcalde Montse Mínguez ha visitat els estands de les diferents entitats que hi participen i ha destacat la importància de l’aportació dels voluntaris a la societat

La tinent d’alcalde Montse Mínguez ha visitat els estands de la VIII Fira d’Entitats de Voluntariat Social, que estan instal·lats durant tot el dia a la plaça de la Catedral. La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) a Lleida ha promogut aquesta iniciativa, que és una trobada a l´aire lliure de les entitats lleidatanes perquè puguin donar a conèixer els projectes que desenvolupen a la ciutadania. Mínguez ha saludat les diferents entitats participants i ha explicat que la fira és un aparador perquè puguin mostrar què fan i, alhora, per informar les persones que vulguin fer-se voluntàries i no tinguin experiència ni coneixement en aquest àmbit. Aquesta vuitena edició hi ha unes 25, una representació de la quarantena que hi ha federades a la FCVS-Lleida. La tinent d’alcalde ha destacat la importància de l’aportació que fan els voluntaris a la societat.

Mínguez ha fet la visita amb la coordinadora de la FCVS-Lleida, M. Assumpta Costafreda; el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i els regidors José María Córdoba i Joan Vilella. S’ha de recordar que l’Ajuntament de Lleida atorgarà a Costafreda la Medalla de la Paeria a la Solidaritat a la Festa Major de la ciutat.

Avui es faran diferents actes i activitats. Al matí, alumnes de l’Institut Lladonossa animaran la Fira amb un panell interactiu sobre ser voluntari/a. A la tarda, l’alumnat de 4t d’ESO i del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turística de Institut Ronda participaran amb tallers per donar a conèixer els valors del voluntariat. També hi haurà l’actuació de la Banda del Col·legi Episcopal, un berenar popular i una actuació dels Castellers de Lleida.

Les entitats participants en la jornada d’avui són: Fundació Verge Blanca, Càritas Diocesana, Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida, Sant Joan de Déu, AMILL, Associació de Caritat de Sant Vicenç de Pauls, AFANOC, Fundació Catalunya La Pedrera, , Creu Roja, Alzheimer Lleida, Arrels Sant Ignasi, Salut Mental Ponent, , Antisida, Fundació Renal Jaume Arno, Banc d’Aliments, Amics de la Gent Gran, Fes Salut, Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya Contra el Càncer, Fundació Ilersis, Vida Nueva Lleida, Fes Salut, Fundació Jericó, Som Fundació i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida