Usted está aquí: Inicio Servicios especializados Recursos para las personas en situación de discapacidad o dependencia Noticias Los proyectos "Inteligencia emocional con caballos en el EAIA" del Instituto Municipal de Servicios a las Personas de Badalona y "Casa Escuela": iguales para compartir "del Ayuntamiento de Granada, ganadores de la 4ª edición de los Premios Candi Villafañe

Los proyectos "Inteligencia emocional con caballos en el EAIA" del Instituto Municipal de Servicios a las Personas de Badalona y "Casa Escuela": iguales para compartir "del Ayuntamiento de Granada, ganadores de la 4ª edición de los Premios Candi Villafañe

Ambos trabajos ganadores se centran en la promoción de la igualdad de oportunidades y la no discriminación. Además, el jurado ha decidido por unanimidad conceder una mención especial al proyecto "Creación de un taller de estampación para fomentar la igualdad de oportunidades de las personas con pluridiscapacidad" de la Asociación Esclat de Barcelona Àngel Ros recuerda el trabajo de Candi Villafañe por la igualdad y destaca la importancia de contemplar la globalidad de la persona como sujeto de derechos

“Intel·ligència emocional amb cavalls a l’EAIA”, de l’Institut Municipal de Serveis a les Persones de Badalona, i el projecte “Casa Escuela: iguales para compartir”, de l’Ajuntament de Granada, han guanyat la IV edició del Premi Candi Villafañe de projectes per a la promoció d’igualtats d’oportunitats i la no discriminació en les modalitats A (projecte d’intervenció a realitzar) i B (projecte d’intervenció en procés o realitzat) respectivament. El projecte “Creació d’un taller d’estampació per fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb pluridiscapacitat” de l’Associació Esclat de Barcelona ha rebut una menció especial del jurat, que s’ha atorgat per unanimitat. El premi, convocat per l’Ajuntament de Lleida biennalment i amb àmbit estatal, és un reconeixement a tots aquells projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats i, alhora, és una plataforma de reconeixement i de visibilitat de les intervencions que generen una major consciència social sobre les necessitats i la feina feta i per fer en matèria d’igualtat d’oportunitats.

Els guardons s’han lliurat aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida en un acte presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Social, Montse Mínguez. En el decurs de l’acte, Àngel Ros ha destacat la importància de “contemplar la globalitat de la persona com a subjecte de drets” i ha remarcat que “cal seguir treballant per la igualtat de tots els drets de la persona”. Ros també ha agraït la presència en aquest acte de la família de Candi Villafañe, una persona que va treballar per l’extensió del concepte de la igualtat de drets: “En Candi ens recordava que tots podem tenir diferències menys en els drets, les diferències no han d’afectar als drets de les persones al treball o a qualsevol oportunitat”. Per la seva banda, la responsable de Benestar Social de la Paeria, Montse Mínguez, ha afegit que les polítiques socials municipals s’han de desenvolupar sota l’eix d’una ciutat inclusiva. En el marc del lliurament del premi, Maria Pilar Díaz, Presidenta de l’Associació d’Amputats de Sant Jordi, ha pronunciat la conferència “Avançar cap a una nova cultura de les discapacitats”, que ha versat sobre l’evolució del concepte de discapacitat.

El projecte “Intel·ligència emocional amb cavalls a l’EAIA”, de l’Institut Municipal de Serveis a les Persones de Badalona, es centra en el treball amb preadolescents (13 a 15 anys) inserits en el sistema de protecció a la infància. El treball explica com desenvolupar l’educació emocional dels nois i noies mitjançant la relació amb el cavall com a eina per desenvolupar la intel·ligència emocional i millorar la capacitat de gestió de les pròpies emocions. D’altra banda, el projecte “Casa Escuela”: iguales para compartir”, de l’Ajuntament de Granada, és un espai educatiu per aprendre en igualtat la coresponsabilitat en el treball domèstic que pretén promoure i desenvolupar una nova cultura d’organització de les tasques i els serveis que permeti equilibrar l’activitat professional, personal i familiar entre homes i dones. Els dos projectes guanyadors rebran una dotació de 2.500 euros respectivament.

El jurat també ha decidit atorgar per unanimitat una menció especial al projecte “Creació d’un taller d’estampació per fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb pluridiscapacitat” de l’Associació Esclat de Barcelona, que s’ha presentat en la modalitat B.



Jurat


El jurat ha estat format, en aquesta edició, per:

• Montse Mínguez, tinent d´Alcalde i regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Lleida

• Carles Alsinet, director de la Catedra d’Innovació Social, Universitat de Lleida.

• Meritxell Draper, representant del Consell municipal de persones amb discapacitat, per Allem i Directora d’INTRESS a Lleida.

• Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, en delegació del senyor Josep Oliva Diputat de Barcelona.

• Mª Pilar Martinez, vicedegana 2a del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

• Xavier Pelegrí, professor del Departament de Geografia a i Sociologia de la Universitat de Lleida.

• Toni Vilà, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona.

• Josep Maria Forné, director de Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida. Generalitat de Catalunya.

• Montserrat Gil de Bernabé, directora de Serveis a les Persones, Ocupació, Cultura, Educació i Esports de l'Ajuntament de Lleida.



Guardonats en anteriors edicions

L’any 2008 es van reconèixer els treballs “Guia de camins i senders naturals accessibles de Lleida” i “Laboratori antiracista”. L’any 2010 es van guardonat els projectes “Dispositiu d’Igualtat d’Oportunitats-DIDO” i el projecte “que te CRAE’S”. Fa dos anys els treballs premiats van ser el Grup d’estudis d’Immigració i Minories Ètniques de la UAB i el Casal dels Infants per l’Acció Social als barris de Barcelona.

La convocatòria del premi s’ha adreçat a totes les entitats d’iniciativa social, administracions locals, centres educatius i centres universitaris d’àmbit estatal, que han presentat un projecte d’intervenció en igualtats d’oportunitats, en una de dues modalitats que contempla aquest guardó:

El premi Candi Villafañe neix l’any 2008 a Lleida en record al regidor desaparegut Candi Villafañe com a persona solidària, lluitadora i sensible envers les desigualtats socials, i com a reconeixement a la seva tasca com a Regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration