Usted está aquí: Inicio Servicios especializados Servicios dirigidos a la infancia y a sus familias noticies Enxarxa’t’, un projecte en què els joves intervenen en l’espai públic

Enxarxa’t’, un projecte en què els joves intervenen en l’espai públic

Usuaris dels centres oberts, les Ciberaules i els programes educatius d’Entorn municipals commemoren el dia de la família.

La tinent d’alcalde i regidora de Política Cultural, Montse Parra, ha assistit avui a la presentació del projecte “Enxarxa’t”, que s'ha fet simultàniament en diversos espais públics de la ciutat de Lleida. L’acte se celebra avui 15 de maig, coincidint amb el dia de les famílies i ha comptat amb uns 360 participants, que es corresponen amb els usuaris de Centres Oberts i Ciberaules municipals de Lleida i dels programes educatius municipals d’Entorn.

Els espais d’intervenció són al Centre històric, a la  plaça de La Panera, on participen 30 persones del Ciberaula Gairoles, i a Balàfia, a l’avinguda de Pinyana, num.6, on  actuen 50 persones del Projecte educatiu d’entorn municipal de Balàfia.

Enxarxa’t es realitza des de la xarxa de Centre Oberts i Ciberaules municipals de Lleida, els programes educatius municipals d’Entorn i el Centre d’Art la Panera, a partir dels seminaris de formació sobre art contemporani. És un projecte que impulsa la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb el Centre d’Art la Panera.

Conèixer millor els nostres barris

La idea sorgeix de la necessitat de conèixer millor els nostres barris i de treballar conjuntament amb les famílies dels diferents Centre Oberts i Ciberaules municipals de Lleida, i els programes educatius municipals d’Entorn.

Al llarg d’aquest any, els alumnes i/o usuaris d’aquests recursos de Lleida han estat repensant el concepte de família i han proposat diverses frases per il·lustrar què significa per a ells la família. És per aquest motiu que s’ha escollit la data del 15 de maig –dia de les famílies- per realitzar una intervenció en l’espai públic i demostrar que la mateixa ciutat i la gent que hi vivim conformem una comunitat, i per tant, d’alguna manera, també una família.  Es tracta d’un projecte participatiu on els infants, els  joves i les  famílies de Lleida, faran seu l’espai públic de la ciutat i li atorgaran noves mirades a través dels seus dissenys.

El resultat ha estat dur a terme una intervenció sobre les reixes que es troben en el paisatge urbà de les ciutats, les quals tindran un nou aspecte amb frases com: “La família és qui et cuida i t’estima”; “Tots som una família”; “La família unida jamás será vencida”; o “Fem de la família el millor lloc per viure”. 

Els principals objectius d’aquest projecte són que els infants, els joves i les seves famílies entenguin l’art com a forma d’expressió i de participació ciutadana, i que al mateix temps se’n fomenti l’observació crítica i reflexiva sobre allò que els envolta. D’altra banda, també es pretén generar una actitud cívica i potenciar el treball comunitari, entenent el barri i la ciutat com un espai propi i comú, extrapolant el concepte de família a la comunitat i a la demés gent amb qui es conviu en l’espai urbà. 

Entitats participants en el projecte:

Centres oberts municipals: Companyia, Pas a Pas i Remolins; les Ciberaules municipals: Espai Gairoles i Espai Moreres; els Projectes educatius d’entorn municipal dels barris de: Balàfia, Secà, Pardinyes, la Bordeta, Mangraners i el Centre Històric; i Preservació familiar de Secà i Balàfia., els Centre obert Pare Palau; Centre obert Trampolí, Centre obert Mercat, i Centre obert Calidoscopi.

També col·laboren en aquest projecte l’Escola Bressol Municipal del Secà de Sant Pere i l’Escola Sant Josep de Calassanç.

Instagram

Es poden veure els resultats del projecte a través de les fotografies que les entitats participants aniran penjant a la compta d’Instagram @enxarxat2015

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration