Usted está aquí: Inicio Servicios especializados Servicios dirigidos a la infancia y a sus familias noticies La Paeria se reúne con la Asociación de Familias Numerosas de Cataluña para estudiar beneficios fiscales y sociales

La Paeria se reúne con la Asociación de Familias Numerosas de Cataluña para estudiar beneficios fiscales y sociales

El alcalde, Àngel Ros, ha recibido a los representantes de la entidad para hablar de aspectos de competencia municipal que pueden favorecer el entorno de este colectivo de familias en Lleida, en la línea que ya se trabaja desde el Ayuntamiento, con bonificaciones del IBI o en tasas a guarderías, entre otros

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, s’ha reunit avui amb els representants de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) per tractar beneficis fiscals i socials que puguin afavorir aquest col·lectiu. El paer en cap ha explicat que la Paeria ja treballa en aquesta direcció amb bonificacions per a famílies nombroses en el rebut de l‘Impost de Béns Immobles (IBI), en les taxes de les escoles bressol o en activitats municipals educatives i esportives. Per això, ha afegit que s’han exposat temes de competència municipal, com fiscals o de serveis, que poden beneficar aquest conjunt de famílies.

El president de la FANOC, Raúl Sánchez, amb Assumpta Amat (àrea Promoció) i Maria Gimeno (de l'entitat a Lleida), ha destacat que Lleida ja té en compte aquest col·lectiu. Ara bé, segons ha dit, les mesures que s’apliquen a l’Estat, en general, queden lluny del que es fa en l’àmbit europeu, pel que treballen per aconseguir més avantatges que afavoreixin la situació de les famílies nombroses. En aquest sentit, ha agraït que s’estudiïn mesures en les ordenances de cara a l’any que ve, així com la possibilitat d’organitzar activitats per a les famílies nombroses a la ciutat.

A Lleida ciutat, hi ha 2.555 famílies nombroses i, com han explicat des de FANOC, la que més fills/es té a Catalunya és de Lleida, amb 17 registrats/es al títol de família nombrosa.

En Lleida ciudad, hay 2.555 familias NUMEROSAS y, como han explicación desde FANOC, la que más hijos / as Tiene en Cataluña es de Lleida, con 17 registrados / as en el título de familia numerosa.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida