Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Cuidadors no professionals mostren les seves experiències sobre l’escenari

Cuidadors no professionals mostren les seves experiències sobre l’escenari

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, assisteix a l’estrena de l’obra “El secret dels bambarols” que han realitzat els participants en aquest taller de creativitat que impulsa la Paeria amb la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre

Un grup de cuidadors no professionals de familiars en situació de dependència mostren aquesta tarda les seves vivències i experiències sobre l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador. L’obra “El secret dels bambarols” ha estat l’experiència personal i teatral que han compartit amb els assistents, sent el resultat del taller de creativitat que han fet durant 6 mesos. La iniciativa ha estat impulsada per la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones i ha comptat amb l’Aula Municipal de Teatre. Les 8 persones cuidadores que han participat en el taller han treballat situacions i escenes del seu dia a dia, que amb el professor de l’Aula, Jaume Belló, han transformat en un espectacle teatral que mostra la història de 4 germanes que es retroben després de molts anys i on resorgiran nous sentiments i secrets familiars.

Aquest projecte utilitza el teatre i les seves tècniques interpretatives com a eina d’intervenció comunitària. Amb exercicis de concentració, d’imaginació, d’expressió corporal, s’aconsegueix que els participants tinguin moments de reflexió per al coneixement d’un mateix i de la realitat que els envolta, així com la resolució de conflictes personals i/o amb els altres. A més, proporciona als cuidadors no professionals un espai distès i d’expressió lliure, on poder alliberar les emocions i les preocupacions i reforçar així l’autoestima i l’empoderament personal.

El Taller de creativitat per persones cuidadores de familiars en situació de dependència es va iniciar a l’octubre de l’any 2015 i s’inclou dins del programa municipal de suport als cuidadors no professionals. Els cuidadors que han fet aquest taller han participat prèviament en les altres activitats i serveis del Programa Municipal de Suport a cuidadors, com són els tallers de formació bàsica, els grups d’ajuda mútua, i/o el servei de terapeuta ocupacional. S’ha de tenir en compte que fer-se càrrec d’un familiar en situació de dependència, requereix d’un esforç i dedicació continuada que pot provocar situacions d’estrès, esgotament i trencament amb la xarxa de relacions socials.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida