El Consell Municipal de la Gent Gran serà a partir d’ara comissió permanent del Consell de Benestar
La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials treballarà per incloure la nomenclatura sènior en els projectes i activitats municipals i per diferenciar i adaptar les actuacions i programes per franges d’edat i perfils (que anirien dels 65 als 70 anys, dels 71 als 80 i per a majors de 81). L’objectiu és atendre les particularitats que genera aquest col·lectiu, cada cop més nombrós per l’increment de l’esperança de vida, i que cadascú, amb l’acompanyament necessari, pugui desenvolupar el seu projecte vital personal. Així ho ha explicat la regidora Regina Cairol, que ha presidit aquest matí el Consell Municipal de la Gent Gran, on ha exposat les línies de treball per al 2020.
Precisament, el Consell Municipal passarà a ser a partir d’ara una comissió permanent del Consell de Benestar i Acció Social i promourà una actuació transversal, amb la resta de regidories, perquè el col·lectiu de persones grans es tinguin en compte en la seva activitat. El funcionament serà el mateix, però es pretén millorar la gestió.
L’àrea municipal que treballa amb el col·lectiu de persones grans posarà l’accent els pròxims mesos en diversos aspectes recollits en el Manifest del 8è Congres Nacional de la Gent Gran de Catalunya, que parla de diversos temes, com el repte d’entomar el progressiu increment de l’envelliment social o la lluita contra la soledat no volguda i els maltractaments.
A la reunió s’ha exposat la informació de l’estat de Lleida Ciutat Amigable, el treball que s’ha fet conjunt amb l’àrea de discapacitats sobre el projecte Establiment Amic, o la implementació del Sempre Acompanyats en un altre barri després de posar-lo en marxa a Balàfia. El programa +Love també s’ha comentat per plantejar l’elaboració de material didàctic entorn al projecte.
Consell Municipal de la Gent Gran
El Consell municipal de la gent Gran va néixer l’any 1998 amb la finalitat de promoure la participació dels ciutadans/es, de manera específica, de les persones grans gran, en la vida social, cultural i recreativa de la ciutat, potenciant la capacitat d’acció d’aquest sector de població i formant així una xarxa d’interacció generacional en què cada persona, tingui l’edat que tingui, pugui aportar a la resta de conciutadans i conciutadanes suport, idees i experiències útils.