Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies El ple de la Paeria aprova per unanimitat el conveni amb la Generalitat per concertar 40 places de centre de dia

El ple de la Paeria aprova per unanimitat el conveni amb la Generalitat per concertar 40 places de centre de dia

- Vint al de Magraners i altres vint al de Santa Clara, que permetran posar-lo en marxa a principis de 2018 - També s'aprova un canvi de planejament per possibilitar la construcció de més habitatges socials al Centre Històric - La sessió plenària ha aprovat una moció que dóna suport al dret de morir dignament i una on es demana implementar habitatges socials al barri de la Mariola.

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui per unanimitat la sol·licitud de conveni amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per tal de concertar 20 places del servei de centre de dia de Magraners i unes altres 20 al de Santa Clara, al Centre Històric, que permetran la seva posada en marxa a finals del primer trimestre de 2018. La proposta ha estat aprovada per unanimitat dels grups.

El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha assenyalat “hi ha sensibilitat per allò que és més important: buscar que les persones que tenen més necessitats d’ajuda per dependència se’ls hi doni una solució”. A més, ha indicat que la necessitat d’aquesta dotació de places de centre de dia està justificada per un informe dels treballadors socials municipals, que xifra en 109 les persones que són possibles usuàries del servei de Dependència a la ciutat de Lleida.

El ple municipal també ha tramitat un altre expedient per avançar en la promoció de nou habitatge i la regeneració urbana al Centre Històric. Es tracta d’una modificació del pla general d’ordenació urbana per delimitar una nova àrea d’innovació social i urbana en l’espai delimitat entre els carrers Tallada, Boters, Veguer de Carcassona i Múrcia, que passarà a ser inclosa com a Unitat d’Actuació 99 en la nomenclatura urbanística. En aquest punt, on actualment hi ha un aparcament de zona blava, està previst construir-hi trenta nous pisos, que es destinaran a la borsa municipal d’habitatge, com a pisos socials. La proposta s’ha aprovat amb 20 vots a favor, per part dels grups del PSC, CiU, Ciutadans i PP; l’abstenció del Comú; i el vot en contra d’ERC-Avancem i Crida per Lleida.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha destacat la importància d’aquest expedient, ja que permet actuar en àmbits de titularitat privada amb el lideratge de l’Ajuntament per tal d’avançar en la millora del barri, on hi ha 400 habitatges buits. La promoció de les 7 noves àrees d’innovació social i urbana, iniciada fa ara un any, ha de permetre edificar-ne 209 de nous amb tots els estàndards mínims d’habitabilitat i eficiència energètica. Incorporaran també aparcament i locals comercials als baixos, per tal de donar vida al barri.

Pel que fa a les mocions, el ple ha parovat la presentada per l’associació DMD de suport al dret a morir dignament, que ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups del PSC, CIU, ERC, Crida per Lleida i Comú i les abstencions de C’s i PP i també ha tirat endavant la presentada pel Partit Popular per a la implementació d’habitatges socials al barri de la Mariola.

La moció presentada pels grups municipals Comú, Crida i ERC per eliminar l’exempció d’IBI de l’església, quan s’hi fa activitat econòmica, s’ha rebutjat perquè com ha explicat l’equip de govern i altres partits les propietats de l’església ja paguen IBI quan s’hi fa activitat econòmica. Han votat a favor de a moció Comú, Crida i ERC, i en contra els grups del PSC, CIU, C’s i PP.

Les dues mocions dels grups municipals de CIU, ERC, Crida i Comú, la primera en defensa dels valors democràtics i de la cohesió social i de suport als presos polítics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i la segona per aturar l’actuació abusiva de l’Estat a Catalunya, han estat debatudes conjuntament i ambdues han estat rebutjades. CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida han votat a favor i PSC, Ciutadans i PP en contra.

El Ple de la Paeria s’ha iniciat amb una declaració institucional de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la qual ha demanat “una solució política al greu conflicte institucional que viu el país” i on reclamava la convocatòria d’eleccions i la no-aplicació de l’article 155.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida