Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies El servicio de teleasistencia de la Paeria incorpora una nueva unidad móvil

El servicio de teleasistencia de la Paeria incorpora una nueva unidad móvil

El vehicle s’inclou en el marc de les millores previstes en el nou contracte del servei municipal. Així, en les franges horàries amb més activitat, hi haurà fins a 3 unitats mòbils de Teleassistència a la ciutat

El Servei de Teleassistència de la Paeria estrena una nova unitat mòbil. És un vehicle, una moto marca Piaggio, que permetrà una millor mobilitat per la ciutat i estarà disponible juntament a una unitat mòbil de primera resposta. Aquesta darrera serà la que atengui principalment emergències i contingències. És a dir, la seva funció és principalment reactiva quan es necessita una atenció ràpida davant una situació de les característiques esmentades.

La incorporació d’un nou vehicle s’inclou en el marc de les millores previstes en el nou contracte del servei municipal. Després d’analitzar les emergències ateses i d’altres intervencions del servei a la ciutat i l’horari en el qual es produeixen, l’Ajuntament de Lleida ha ampliat la seva dotació d’unitats mòbils amb una de nova. Així, el nou vehicle serà de segona resposta i realitzarà principalment activitat programada de visites a persones usuàries i, en menor mesura, l’atenció de contingències. Tindrà una tasca primordialment proactiva, però, alhora, assumirà tasques reactives, en el cas que es requereixi i segons les necessitats d’atenció en el servei en cada moment.

El Servei de Teleassistència de la Paeria, que gestiona l’empresa Tunstall Televida, compta amb una unitat mòbil disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. En les hores de més activitat, de les 10 h fins a les 14 h, hi hauran actives fins a 3 vehicles, per poder cobrir aquelles atencions que precisin les persones usuàries del servei. De les 09 h a 10 h i de les 16 h a les 19 h, dues unitats mòbils vetllen pel benestar i l’activitat programada de les persones usuàries del Servei de Teleassistència de la Paeria. En la resta d’hores del dia, una unitat mòbil està sempre disponible.

Lleida és la tercera capital de província a l’estat amb millor taxa de cobertura en teleassistència, només per darrera de Madrid i Barcelona, Un 22,35% de les persones de més de 65 anys de la ciutat (5.160 persones usuàries) són beneficiàries del servei. A més, s’han instal·lat uns 750 dispositius de teleassistència adaptada, mòbil o avançada a les llars de les persones usuàries del Servei de Teleassistència de Lleida, entre els quals s’hi troben els detectors de foc/fum per advertir amb rapidesa al centre d’atenció del servei de la possibilitat d’un incendi a la llar; detectors de gas o de moviment, entre d’altres.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida