Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies L’Ajuntament de Lleida posa en funcionament aquest dilluns el Centre de dia Santa Clara

L’Ajuntament de Lleida posa en funcionament aquest dilluns el Centre de dia Santa Clara

Aquest servei està adreçat a persones grans amb manca d’autonomia i que tenen reconegut un grau de dependència

La Regidoria de Polítiques per als Drets a les Persones de l’Ajuntament de Lleida posa en funcionament a partir del pròxim dilluns el Centre de dia Santa Clara, un nou servei de suport a la manca d’autonomia per les persones grans de la ciutat de Lleida, que s’ubicarà a l’antic convent de Santa Clara, al carrer Lluís Besa, 7.

Aquest equipament té una capacitat de 20 places, totes elles de gestió pública, donat que l’Ajuntament de Lleida va signar el passat mes de febrer un conveni de col·laboració interadministrativa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per a la prestació del servei de Centre de dia Santa Clara.

Es tracta d’un servei d’atenció diürna, que dóna suport a persones grans en situació de dependència i amb manca d’autonomia per realitzar algunes de les activitats de la vida diària. És un servei que complementa l’atenció en l’entorn familiar, per tal de facilitar la permanència de la persona gran al seu domicili i evitar institucionalitzacions.

A part de l’atenció a la persona en les activitats de la vida diària: alimentació, higiene, etcètera, aquest servei, du a terme activitats dirigides a mantenir les capacitats cognitives, físiques i relacionals per tal d’endarrerir situacions d’alta dependència, a l’hora que esdevé un suport fonamental per aquelles famílies que volen continuar cuidant dels seus familiars al domicili.

El Centre de dia Santa Clara serà un centre obert a la ciutadania, en el qual també s’oferiran serveis complementaris com el de menjador i bugaderia, entre altres, i es realitzaran activitats externes per vincular als usuaris i usuàries a l’entorn i als diferents moviments culturals i socials de la ciutat de Lleida.

També està previst obrir el centre a les entitats que vulguin realitzar activitats per tal de potenciar la integració de les persones en la comunitat i evitar l’aïllament.

Els requisits d’accés al centre de dia són que la persona tingui reconegut un grau de dependència (I, II, III) i que aquest recurs es contempli en el Pla Individual d’Atenció (PIA). Les persones que es trobin en aquesta situació i estiguin interessats en aquest accedir al servei es poden adreçar al mateix centre per demanar informació i inscriure’s a la llista d’espera.

El centre de dia realitzarà una jornada de portes obertes per conèixer les instal·lacions i funcionament del servei.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida