Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies L’Ajuntament treballa perquè Lleida sigui un referent en polítiques actives a favor de les persones grans

L’Ajuntament treballa perquè Lleida sigui un referent en polítiques actives a favor de les persones grans

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha parlat d’una Lleida amiga de la gent gran, pensada per a i des d’aquest col·lectiu La Paeria promou al mes d’octubre, dedicat a la Gent Gran, diverses accions, que se sumen a l’inici de les activitats trimestrals que es fan a les llars de jubilats

La Paeria treballa perquè Lleida sigui una ciutat amiga de la Gent Gran i perquè la ciutadania pugui gaudir-la i aportant-hi el seu aprenentatge i experiència. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha avançat que es presentarà un projecte reforçant aquest concepte amb l’objectiu que Lleida referent arreu sobre polítiques actives en favor d’aquest col·lectiu. El document inclou mesures vinculades a diferents àrees, com el comerç, la salut, la mobilitat, l’oci, etc. Segons ha dit Larrosa, hi ha actuacions que estan a l’abast i que milloren l’activitat diària de les persones. Per això, s’han de valorar les necessitats i les propostes d’aquest col·lectiu per treballar-les en el projecte global de ciutat.

L’alcalde ha remarcat que s’ha d’incidir en el civisme i en l’educació i que les persones grans tenen un paper important a l’hora de compartir experiències i la seva expertesa, ja sigui amb xerrades a les escoles, als centres cívics, etc., per construir una ciutat que tots hem de viure i gaudir.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha convidat la gent gran aprofitar aquesta fase de la vida per participar activament en accions culturals, socials, d’aprenentatge, etc. També ha apuntat que s’ha d’estar alerta amb un dels aspectes que més preocupa en aquest col·lectiu, com és la soledat, i que s’han de detectar les mancances i les necessitats per atendre-les i prestar el millor servei. Rodamilans ha insistit en tot allò que les persones grans poden aportar a la ciutat i ha manifestat comptar amb ells per fer “una ciutat vàlida per a tothom”.

La Coordinadora de Jubilats, Dolors Arderiu, ha agraït l’atenció municipal i l’esforç que es fa vers aquest segment de població i ha demanat seguir en aquesta direcció.

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat al Saló de Sessions la tradicional recepció als representants de les Llars Municipals de Jubilats, en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran -1 d’octubre-. Lleida compta amb 17 llars de jubilats, de les quals 14 són municipals, amb més de 9.000 socis i sòcies. Aquest trimestre ja han començat les inscripcions per a la vintena de tallers que s’hi fan, de prevenció i salut, d’activitat física, de formació, d’oci, etc.

La Paeria dedica el mes d’octubre a la Gent Gran i programa un seguit de propostes. Destaca la representació teatral “+Love” sobre l’afectivitat i la sexualitat en les persones grans, realitzada a partir de les aportacions de les pròpies persones grans que han participat en els grups de discussió que s’ha dut a terme sobre aquest tema. L’obra es fa al Teatre Municipal de l’Escorxador, amb entrada gratuïta (cal recollir invitació a l’Àrea de les Persones Gran). Ho organitza l’Ajuntament de Lleida amb la Fundació La Caixa, la Universitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre.

Altres activitats programes durant el mes són:

-Aquesta tarda es fa a els 19 h el concert commemoratiu a l’Auditori Municipal Enric Granados. (entrada gratuïta amb invitació que cal recollir a l’Àrea de la Gent Gran).

-Demà, 3 octubre, a les 17 h, hi ha la xerrada informativa “Què entenem quan parlem d’envelliment actiu?”, a la sala Jaume Magre. Entrada lliure i gratuïta. En col·laboració amb la Fundació Agrupació.

-El dia 9 d’octubre, a les 17.30 h, Xerrada informativa “Els anticoagulants”, a la sala Jaume Magre. Entrada lliure i gratuïta. Organitza: Associació Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior.

-El dia 24 d’octubre, a les 17 h, xerrada “Final de vida, drets reconeguts”. Sala Jaume Magre. Entrada lliure i gratuïta. En col·laboració amb l’associació Dret a morir dignament.

-El diia 4 octubre, a les 17 h, s’inaugurà l’activitat “Tardes de ball”, que es farà a La Llotja. Entrada lliure i gratuïta. Hi haurà sessions de ball els dies dies 11, 19 i 26 d’octubre a les 17.30 h.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida